Το ΙΚΑ εξοικονομεί 1,2 δισ.ευρώ το χρόνο

Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ κάθε μήνα ή 1,2 δισ. ευρώ το χρόνο εξοικονομεί το ΙΚΑ μετά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού ελέγχου των δαπανών, δηλώνει ο διοικητής του Οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Το ΙΚΑ έχει εξοικονομήσει από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης 50 με 60 εκατ. ευρώ το μήνα και από τις υπόλοιπες δαπάνες υγείας περί τα 15 με 20 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ θα ενταχθεί πλήρως στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα ακολουθήσουν σταδιακά όλα τα υπόλοιπα ταμεία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Η ένταξη δεν θα αφορά μόνο το φάρμακο, αλλά συνολικά τις δαπάνες υγείας.

«Πρέπει να γίνει σαφές ότι έχει δημιουργηθεί μηχανισμός εποπτείας, και κάθε παραβατική συμπεριφορά θα εντοπίζεται και θα αποδίδονται οι ευθύνες», επισημαίνει ο κ. Σπυρόπουλος.

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 126 γιατροί που συνταγογράφησαν παρατύπως σκευάσματα που χορηγούνται απευθείας από το Ίδρυμα και 547 γιατροί που συνταγογράφησαν σκευάσματα που δεν καλύπτονται από την κοινωνική ασφάλιση, ενώ από 170 γιατρούς αφαιρέθηκαν τα συνταγολόγια.

Ακόμη, διεκόπη η συνεργασία 120 γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ με το ΙΚΑ, γιατί υπερέβησαν κατά το τριπλάσιο το μηνιαίο ανώτατο όριο συνταγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *