Το Facebook κάνει πιο δύσκολο το χωρισμό;

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες ενδεχομένως να κάνει πιο δύσκολο ένα χωρισμό από όσο αυτός θα ήταν χωρίς τη μεσολάβηση του facebook. Αυτό υποστηρίζει σε έρευνά της βάσει ερωτηματολογίου σε 450 χρήστες Fb η ψυχολόγος Tara Marshall από το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Brunel στη Μεγάλη Βρετανία.

Με βάση λοιπόν τα συμπεράσματα της έρευνάς της η αγγλίδα ψυχολόγος αναφέρει ότι όσοι παρακολουθούν τη σελίδα του «πρώην» τους στο facebook, αναφέρουν ότι αργούν περισσότερο να ξεπεράσουν το χωρισμό, έχουν μεγαλύτερη στεναχώρια και αργούν να ανακάμψουν συναισθηματικά συγκριτικά με εκείνους που δεν καταφεύγουν στην «ηλεκτρονική παρακολούθηση» του πρώην συντρόφου μέσω της σελίδας του στο facebook.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cyberpsychology, Behavior and Social Networking.

Να σημειώσουμε ότι βάσει προηγούμενων ερευνών έχει διαπιστωθεί ότι το ένα τρίτο των χρηστών του facebook το χρησιμοποιούν για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του πρώην συντρόφου τους. Πάντως η εν λόγω έρευνα έγινε δεκτή με σκεπτικισμό από τους ειδικούς που υποστηρίζουν ότι το facebook απλώς αποτελεί ένα άλλο τρόπο παρακολούθησης του πρώην, που ούτως ή άλλως παλαιότερα γινόταν κυρίως ζητώντας πληροφορίες από κοινούς φίλους και γνωστούς. Υποστηρίζουν όμως ότι η έρευνα δεν αποδεικνύει αν η χρήση του facebook γι’ αυτό το σκοπό πράγματι παρατείνει την επούλωση των πληγών του χωρισμού.

πηγή vita.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *