Στις 20 Αυγούστου Γενική Συνέλευση των γιατρών όλης της χώρας (ΠΙΣ)

Στις 20 Αυγούστου έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση οι γιατροί όλης της χώρας, προκειμένου να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά την ψήφιση, χθες, της παραγράφου 10 του άρθρου 24 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στο «άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος».

Οι περισσότεροι Ιατρική Σύλλογοι της χώρας θα προσφύγουν στη ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη μετά την ψήφιση, χθες, της παραγράφου 10 του άρθρου 24 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στο «άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος». Οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν Γενική Συνέλευση στις 20 Αυγούστου.

Οι γιατροί όλης της χώρας με επιστολή τους (όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι) εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη χθεσινή ψήφιση της επίμαχης παραγράφου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματίες μη γιατρούς να ανοίξουν ιδιωτικά ιατρικά κέντρα πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

«Εμείς θα εμμείνουμε. Ζητήσαμε και τελικά έγινε αποδεκτό για έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΙΣ στις 20 του μηνός, στην οποία θα διεκδικήσουμε άμεση αναστολή εφαρμογής της προσθήκης που ψηφίστηκε και θα ζητήσουμε σε συνεργασία με τους συλλόγους Θεσσαλονίκης και Λάρισας κοινή συνάντηση με τους Περιφερειάρχες της χώρας και τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να μην δοθεί ούτε μία άδεια στους επιχειρηματίες που θα σπεύσουν να κερδοσκοπήσουν με παροχές πρωτοβάθμιας υγείας, έως ότου θεσμοθετηθεί ότι καμία επιχείρηση δεν μπορεί να ασκείται με διαφορετικούς κανόνες  που διέπουν την ιατρική νομοθεσία και δεοντολογία», λέει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

Ο νέος νόμος ισχύει αναδρομικά από τις 2 Ιουλίου, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 26 Αυγούστου, οπότε και θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *