Αχιλλοπούλιο Νοσοκομείο Βόλου.«Σουίτα» του Διοικητή η Μονάδα AIDS

Τη μετατροπή της Μονάδας AIDS στο Νοσοκομείο Βόλου σε… σουίτα από το Διοικητή Αρ. Ζαχαρόπουλο, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Αχιλλοπουλείου», δίνοντας συνέχεια στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στο ίδρυμα μεταξύ διοίκησης και προσωπικού.

Σύμφωνα με έγγραφο του Συλλόγου, μία ολόκληρη μονάδα έχει ακυρωθεί λειτουργικά, επειδή ο κ. Ζαχαρόπουλος φέρεται να την έχει μετατρέψει σε «προσωπική του σουίτα», όταν σύμφωνα με τον κώδικα συμπεριφοράς των δημοσίων υπαλλήλων, «ο δημόσιος λειτουργός απαγορεύεται να χρησιμοποιεί ακόμη και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που του παρέχει η υπηρεσία για προσωπική του χρήση». Οι εργαζόμενοι μάλιστα καλούν τους αρμόδιους να παρέμβουν.

Στο ίδιο τους έγγραφο, αποκρούουν μία προς μία τις «αποκαλύψεις» του κ. Ζαχαρόπουλου, σχετικά με το κυλικείο του Νοσοκομείου και το ατελιέ ρούχων στο υπόγειο. Δεν διστάζουν να αφήσουν αιχμές για παράνομη παραβίαση του ερμαρίου της εργαζομένης που φέρεται να είχε στήσει το ατελιέ και για κλοπή προσωπικών της αντικειμένων, ενώ καλούν το Διοικητή, αντί να προχωρά σε καταγγελίες στα ΜΜΕ και σε «τηλεδίκες» να πράξει τα δέοντα, που προβλέπονται από το Νόμο, καταθέτοντας τα στοιχεία που διαθέτει στον Εισαγγελέα.

Για το ατελιέ

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί λειτουργίας «ατελιέ», ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι τα ρετάλια που επέδειξε ο κ. Ζαχαρόπουλος προορίζονταν για προσωπική χρήση της εργαζόμενης.

«Ο διοικητής απέκρυψε το γεγονός ότι τα υφάσματα βρέθηκαν τον Ιούνιο του 2010, πριν από δύο και πλέον έτη, ότι παραβιάσθηκε παράνομα το ερμάριο της υπαλλήλου, ότι κλάπηκαν προσωπικά της αντικείμενα (παπούτσια, ρούχα, ρολόϊ κ.α.), ότι η υπάλληλος απευθύνθηκε διαμαρτυρόμενη για την παραβίαση του ερμαρίου και την παράνομη παρακράτηση εκ μέρους του διοικητή του νοσοκομείου των αντικειμένων της στον σύλλογο εργαζομένων. Ότι η υπάλληλος είχε αγοράσει τα υφάσματα από την λαϊκή πριν την άφιξή της στο νοσοκομείο και τα αποθήκευσε προσωρινά στο ερμάριο. Ότι ο ισχυρισμός του διοικητή για δημιουργία «ατελιέ» είναι προσωπικά του συμπεράσματα και όχι αποτέλεσμα ενδελεχούς ελέγχου», αναφέρει ο Σύλλογος και καλεί το διοικητή να «απαντήσει για τις δικές του παράνομες και αυθαίρετες πράξεις». «Γιατί απέκρυψε και δεν διενήργησε Ε.Δ.Ε. για διερεύνηση του θέματος, όταν υπήρχαν ενδείξεις ή αποδείξεις για «ατελιέ». Γνωρίζει ότι η απόκρυψη εκ μέρους του παράνομων πράξεων από τις αρχές είναι παράνομη πράξη από μόνη της και πειθαρχικά ελεγκτέα από τους προϊσταμένους του (Υπουργό και 5η Υ.Πε.). Ποιος έδωσε εντολή παραβίασης του κλειδωμένου ερμαρίου της υπαλλήλου. Γιατί όταν συνέβη το γεγονός της παραβίασης του ερμαρίου της υπαλλήλου και απώλειας των προσωπικών της αντικειμένων δεν διέταξε Ε.Δ.Ε. Γιατί παρακρατά παράνομα τα υφάσματα και προσωπικά αντικείμενα της υπαλλήλου μέχρι σήμερα. Γιατί θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από Εισαγγελέα. Σύμφωνα με το Ν.4057/2012 άρθρο 106(κδ) είναι πειθαρχικό παράπτωμα ή παράλειψη από τα πειθαρχικά όργανα δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος το οποίο μάλιστα παραγράφηκε μετά την πάροδο της διετίας (σύμφωνα με την ισχύ του προηγούμενου πειθαρχικού δικαίου). Είναι πειθαρχικό αδίκημα η παράβαση καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα. Είναι βαρύ ποινικό αδίκημα και παράβαση καθήκοντος η απόκρυψη τελουμένων αδικημάτων σε δημόσια υπηρεσία», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Για το κυλικείο

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας κατηγορούν εξάλλου τον κ. Ζαχαρόπουλο οι εργαζόμενοι, σε ό,τι αφορά την περίπτωση του κυλικείου – εντευκτηρίου των εργαζομένων.

Υπογραμμίζουν ότι για το κυλικείο υπάρχει θέση οικοδομικής άδειας με την υπ’ αριθμόν 37226/6.8.1992 Υπουργική απόφαση και τον προκαλούν να απευθυνθεί στην Εισαγγελία κατονομάζοντας τον «πλαστογράφο» που όπως υποστηρίζει πλαστογράφησε την υπογραφή για την έκδοση της άδειας.

Ψευδείς χαρακτηρίζουν και τους ισχυρισμούς του διοικητή ότι εξαιτίας του εντευκτηρίου-κυλικείου εργαζομένων δεν προχώρησε ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κυλικείου του νοσοκομείου που προοριζόταν να λειτουργήσει στο ισόγειο.

Ο διαγωνισμός σταμάτησε με προσωρινή διαταγή μετά από αίτηση αναστολής ηλικιωμένης κυρίας που εκμεταλλεύεται άλλο κυλικείο στο νοσοκομείο (για απώλεια πελατείας), το οποίο της χορηγήθηκε δωρεάν από τη Νομαρχία Μαγνησίας (ως χήρας ανάπηρου πολέμου). Πρόκειται για ένα καθεστώς σύνηθες στα νοσοκομεία, καθόσον οι ανάπηροι και θύματα πολέμου προστατεύονται από τα το νόμο και το σύνταγμα και έχουν το προνόμιο να εκμεταλλεύονται κυλικεία που βρίσκονται σε δημόσια κτίρια κατ΄αποκλειστικότητα (να μην υπάρχει δηλαδή άλλο κυλικείο στο δημόσιο κτίριο). Έχουν επίσης το δικαίωμα να υπομισθώνουν το κυλικείο που τους παραχωρήθηκε δωρεάν σε δημόσιο κτίριο. Με πρόσφατο νόμο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, καταργούνται οι περιορισμοί για την εκμετάλλευση περιπτέρων κυλικείων, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα ως προς την εκμίσθωση του χώρου που προορίζεται για κυλικείο. Στο νοσοκομείο του Βόλου το κυλικείο αναπήρου βρίσκεται στο τέλος του διακτιριακού διαδρόμου που ενώνει την παλαιά με την νέα πτέρυγα. Το εντευκτήριο-κυλικείο εργαζομένων βρίσκεται στο υπόγειο του νέου Νοσοκομείου. Το κυλικείο για το οποίο το νοσοκομείο διενήργησε διαγωνισμό τοποθετείται στον ισόγειο όροφο μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου από την οδό Πολυμέρη. Πρόκειται για τρία διαφορετικά σημεία», αναφέρουν.

Οι εργαζόμενοι επίσης αναφέρουν ότι δεν απαγορεύεται οι σύλλογοι, τα σωματεία, οι μη κερδοσκοπικές αστικές εταιρείες να κάνουν έναρξη εργασιών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., να τηρούν βιβλία και στοιχεία, να εισπράττουν χρήματα και να έχουν έσοδα, να προσλαμβάνουν εργαζόμενους, με σκοπό την προώθηση του σκοπού τους.

Ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέος ο κ. Ζαχαρόπουλος

«Παρακαλούμε προστατεύστε μας!», με αυτά τα λόγια οι εργαζόμενοι απευθύνουν έκκληση στις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν στα του Νοσοκομείου Βόλου για να επανέλθει το κλίμα ηρεμίας.

«Επιτέλους, κάποιος υπεύθυνος πρέπει να βάλει τέλος στην θλιβερή εικόνα ενός Διοικητή που αποχωρώντας προσπαθεί με νύχια και δόντια να κρατηθεί στην εξουσία και καταγγέλλει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου στα κανάλια με αστεία επιχειρήματα. Ας τον καλέσει κάποιος υπεύθυνος να λογοδοτήσει σε ποια αρμόδια αρχή και πότε κατήγγειλε εγγράφως τα όσα καταγγέλλει στα Μ.Μ.Ε.

O διοικητής του νοσοκομείου ως δημόσιος λειτουργός του Νοσοκομείου θα όφειλε να συμπεριφέρεται με ευπρέπεια, με ευθύτητα και κατά τρόπο ώστε να καθίσταται άξιος της κοινής εμπιστοσύνης, να λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της αμεροληψίας και της χρηστής διοίκησης. Οφείλει σύμφωνα μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων να διατάσσει Ε.Δ.Ε. και να αναφέρει στους ανωτέρους του, στις Αστυνομικές Αρχές και στον Εισαγγελέα κάθε παράνομη πράξη υποπίπτει στην αντίληψή του. Αντ’ αυτού, όπως δηλώνει στα Μ.Μ.Ε., εκτελεί χρέη Εισαγγελέα και Αστυνομίας στο Νοσοκομείο, κατ΄ αντιποίηση αρχής, αποκρύπτει τις παράνομες πράξεις των εργαζομένων και τις καταγγέλλει μετά από χρόνια σε οργανωμένες συνεντεύξεις του τύπου προς τα ΜΜΕ. Καταγγέλλουμε ως παράνομη την συμπεριφορά του κ. Ζαχαρόπουλου, ο οποίος είναι ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέος», καταλήγει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου.

http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=12&aid=43214

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *