ΙΣ Αργολίδος για τα προγράμματα εφημεριών & την απεργία

Ο  ΙΣ Αργολίδος καταδικάζει απερίφραστα όλους εκείνους που εκπονούν και υπογράφουν προγράμματα εφημεριών στα 2 Νοσοκομεία της περιοχής μας αλλά και της ευρύτερης Περιφέρειας Πελοποννήσου, λαμβάνοντας υπόψη μόνο την οικονομία, χωρίς να ενδιαφέρονται για την έλλειψη εφημερευόντων σε βασικές ειδικότητες. Όταν, για λόγους οικονομίας, λείπουν από την εφημερία βασικές ειδικότητες, όπως ένας γενικός χειρουργός και στη θέση του εφημερεύει πχ ένας οφθαλμίατρος, ο οποίος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα χειρουργείο κοιλιακής χώρας, τότε είναι φανερό ότι δεν διασφαλίζεται η Δημόσια Υγεία και ένα επείγον χειρουργικό περιστατικό που θα έρθει στο Νοσοκομείο, θα πρέπει να διακομιστεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή του από τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν.

Καμία επίκληση οικονομικής δυσπραγίας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για τον αφοπλισμό η και τη κατάργηση Νοσοκομειακών δομών. Αν θέλουμε να περισώσουμε χρήματα στη Νοσοκομειακή λειτουργία αυτά πρέπει να τα εξοικονομήσουμε από το περιορισμό άλλων δραστηριοτήτων και καταναλώσεων που έχει ένα Νοσοκομείο (και έχει πολλούς τέτοιους κωδικούς στο προϋπολογισμό του) και όχι από την Ιατρική & Νοσηλευτική του υπηρεσία.

Καθιστούμε τους συντάκτες τέτοιων αντι-Ιατρικών προγραμμάτων εφημέρευσης υπευθύνους για τις ζωές των συμπολιτών μας.

Τέλος υποστηρίζουμε & συμμετέχουμε στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τη Τετάρτη 26-9-2012  με στάση εργασίας μετά τις 12 το μεσημέρι στον ιδιωτικό & δημόσιο τομέα καλύπτοντας αντίστοιχα τους συναδέλφους που θα απεργήσουν. Όχι στη κατάργηση Νοσοκομείων και Κλινικών. Όχι στη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας. Κατάργηση του ΕΟΠΥΥ που αντί να καλύπτει ιατροφαρμακευτικά τους Έλληνες καλύπτει τα ελλείμματα του Κράτους.

 

Ο  Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας

Παναγιωτόπουλος Κων/νος                   Δαραβέλια Αλίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *