Νέα από Αρκαδία. Κόντρα στη διαφθορά

Χιλιάδες συμπολίτες μας, όπως  έδειξε η έρευνα, ελάμβαναν  από τα  ασφαλιστικά ταμεία παρανόμως τις συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός και ενδεικτικός ενός κλίματος γενικευμένης φθοράς των συνειδήσεων που επικράτησε στη χώρα μας για χρόνια.  Γι αυτό και σε περιόδους οικονομικής κρίσης σαν την σημερινή, όπου δοκιμάζεται η αντοχή και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, η απαίτηση των υγιώς σκεπτομένων για την εφαρμογή του νόμου και κολασμό των υπευθύνων, είναι καταλυτική. Γεγονός που πέραν των άλλων επιβάλλει την πάση θυσία  διεκδίκηση των χρημάτων που παρανόμως εισπράχθηκαν.

Την ίδια στιγμή, η καταδίκη σε διετή φυλάκιση,  εδώ και πέντε μήνες από το Τριμελές Πλημελειοδικείο Τρίπολης,  κοινωνικής λειτουργού του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης, για υπεξαίρεση χρημάτων ασθενών, μια υπόθεση την οποία είχαν αποκαλύψει τα Καθημερινά Νέα, δεν έχει «συγκινήσει» στο ελάχιστο τις αρμόδιες προϊστάμενες διοικητικές  αρχές,  γι αυτό και δεν της  έχει επιβληθεί καμιά διοικητική ποινή, τουναντίον απολαμβάνει όλων των προνομίων της ως πιστή και ενάρετη υπάλληλος.  Το γεγονός αναδεικνύει το κενό στην αυτοκάθαρση των δημοσίων υπηρεσιών,  αλλά και στον τρόπο απονομής δικαιοσύνης σε υποθέσεις διαφθοράς. Ας το έχει υπόψη του ο αρμόδιος υπουργός μας κ. Λυκουρέντζος.

Κάποτε, πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως η διαφθορά, που είναι γενικευμένη, δεν πρόκειται να καταπολεμηθεί αν δεν αντιδράσουμε οι πολίτες και αν δεν απαιτήσουμε την εφαρμογή του νόμου για παραδειγματικό κολασμό των υπευθύνων. Την εφαρμογή δηλαδή του αυτονόητου σε μια οργανωμένη κοινωνία.  Γιατί ως  πολίτες  φέρουμε  κι εμείς την ευθύνη για το κατάντημα της χώρας και δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Τώρα μάλιστα  που έντιμοι και άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να ευρεθούν στην εφεδρεία, είναι αδιανόητο να παραμένουν ακλόνητοι στη θέση τους κάποιοι  επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Δεν φταίει μόνο το κράτος, τα κόμματα, οι πολιτικοί και οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. Το  ταγκό θέλει πάντα δύο…

 

 

 

 

 

Δικαίωση για τη ΔΕΗ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε προ ημερών  τη ΔΕΗ κρίνοντας ότι η επιχείρηση δεν έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά λιγνίτη στην Ελλάδα, και άρα μπορεί να κρατήσει όλα τα εργοστάσια παραγωγής που διαθέτει. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής, το επιχείρημα των Ευρωπαίων δικαστών ήταν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3,2 δισ. τόνοι λιγνίτη, ενώ η ΔΕΗ έχει αποκλειστικά δικαιώματα μόνο για τα 2 δισ. τόνους, που σημαίνει ότι οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν να εκμεταλλευθούν εάν θέλουν τα υπόλοιπα. Το Δικαστήριο ακύρωσε δύο αποφάσεις της Κομισιόν που υποχρέωνε την επιχείρηση να πουλήσει εργοστάσια της σε ιδιώτες ώστε να μην κατέχει δεσπόζουσα θέση. Να σημειωθεί ότι στο σχεδιασμό είναι και η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Πηγή:  aegeantimes.gr

Χρέη ΕΟΠΥΥ

Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομίας, Εργασίας και Ανάπτυξης σχετικά με τα υπέρογκα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα Νοσοκομεία, τους φαρμακοποιούς, τους γιατρούς και τις διάφορες εταιρείες φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Τα χρέη αυτά δημιουργούν φαύλο κύκλο στα Νοσοκομεία, τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, με αποτέλεσμα να μετακυλίεται τελικά το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασθενείς.

Αντιφασιστικό μέτωπο

Πολίτες της Αρκαδίας με  πρωτοβουλία τους συγκρότησαν  Αντιφασιστικό Μέτωπο, κατά τη διάρκεια συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης την Τετάρτη 19/9/2012.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε, σύμφωνα με δελτίο τύπου,  από την ανάγκη να παρθεί  θέση απέναντι στο νεοφασισμό που χτυπάει πλέον την πόρτα και στην πόλη μας με τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αιμοδοσία

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, διοργανώνουν από τις 24-9-2012 έως τις 26-9-2012 και κατά τις ώρες 8.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ. και 6-8 μ.μ. την 11η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτή τη δωρεά ζωής προς τους συνανθρώπους μας.

«Ηλιόσφαιρα»

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρξουν εξελίξεις εις βάρος των εργαζομένων και θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να προστατέψω τα συμφέροντά τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εταιρείας «Ηλιόσφαιρα» που τον επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να του εκθέσουν την υφιστάμενη κατάσταση και να εξετάσουν τις δυνατότητες αποτροπής παύσης λειτουργίας του εργοστασίου. Η συμπαράσταση αυτή ικανοποίησε τους εργαζόμενους και αναμένουν να προβεί σε δυναμικές παρεμβάσεις προκειμένου να μη θιγούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και να μη χαθεί μια σημαντική επένδυση για την πόλη της Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Εκδρομή με τρένο

Διήμερη εκδρομή προγραμματίζεται με τρένο στην Καλαμάτα, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Οι εκδρομείς θα είναι Έλληνες και Ευρωπαίοι (Γερμανοί, Αυστριακοί, Βέλγοι) φίλοι του σιδηροδρόμου.  Το ταξίδι θα ξεκινήσει το Σάββατο 29 του μήνα από την Τρίπολη στις 11 το πρωί μες στάσεις στους Χράνους, στο Ζευγολατιό και τελική κατάληξη  την Καλαμάτα, όπου και θα διανυκτερεύσουν οι εκδρομείς. Την επόμενη μέρα το τρένο θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Κυπαρισσία, Κατάκολο, και το  απόγευμα επιστροφή  στον Πύργο. Η εκδρομή διοργανώνεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στηρίζεται από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας. Όπως τονίζουν φίλοι του σιδηροδρόμου, η δράση αυτή δεν αποτελεί μια απλή αποσπασματική εκδρομή, αλλά την έναρξη μιας προσπάθειας για την εδραίωση τακτικών, συχνών εκδρομών με τρένο στην Πελοπόννησο με τερματισμό στην Καλαμάτα και ο σκοπός είναι να γίνονται αρχικά μία ως δύο φορές το μήνα και σταδιακά να πυκνώσουν. Εχει ήδη γίνει άνοιγμα στον οργανωμένο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό τουρισμό και υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση.

Λαϊκό Πανεπιστήμιο

Την ερχόμενη Τετάρτη 26/9, 17.00, », στο Γενικό Λύκειο  Αστρους και στην αίθουσα «Δ. Σακαλής, αρχίζει τη λειτουργία του το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο. Η πρόσκληση είναι προς όλους, ανεξάρτητα αν έχουν δηλώσει ή όχι συμμετοχή στα μαθήματα, και αναφέρεται στην ομιλία του σχολικού συμβούλου κ. Μ. Τσάκαλου με θέμα «Η ψυχολογική και κοινωνική διάσταση του διαζυγίου». Θα  ακολουθήσει η έναρξη του πρώτου κύκλου σπουδών με μαθήματα Ψυχολογίας.

Τα «κολάρα»

Καλά και άγια τα δέντρα  που φυτεύτηκαν στην Πλατεία Πετρινού, παρ’ όλες τις ενστάσεις  για τον αριθμό τους και για το πότε θα μεγαλώσουν ώστε  να απολαμβάνουμε τη σκιά τους.   Όμως δεν νομίζετε, κύριοι του δήμου,  πως ο τόσο σφιχτός εναγκαλισμός, σχεδόν «κολάρο» τους έγιναν οι τέντες κάποιων καταστημάτων,  μπορεί να τα κατσιάσει  και να εμποδίσει την φυσιολογική τους ανάπτυξη ; Όλα βορά στο κέρδος των καταστηματαρχών;

Χαμογελάτε

‎- Μωρό μου, μ΄ αγαπάς μόνο και μόνο γιατί ο πατέρας μου μου άφησε κληρονομιά 100 εκατομμύρια;
– Καλά, πλάκα μου κάνεις; Τι ανασφάλειες είναι αυτές! Θα σε λάτρευα, όποιος κι αν σου  τ΄ άφηνε!
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *