Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Νέος τομογράφος οπτικής συνοχής.

Παραδίδεται αύριο 25.09.2012 στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας από την μειοδότρια εταιρεία η οποία προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία ο νέος τομογράφος οπτικής συνοχής.

 

Ο νέος εξοπλισμός συνολικού προϋπολογισμού 90.000 € συμπ.ΦΠΑ, μαζί με την προμήθεια του Ψηφιακού Μαστογράφου, αποτελούν μέρος του συνολικού ποσού των 680.000 € που είχε εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο μας.

 

Ο τομογράφος οπτικής συνοχής μαζί με τον νέο μαγνητικό τομογράφο, τον νέο αξονικό τομογράφο και το νέο ψηφιακό μαστογράφο θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου μας.

 

Το νέο μηχάνημα θα πραγματοποιεί οπτικές τομογραφίες συνοχής οι οποίες αποτελούν την πιο σύγχρονη μέθοδο απεικόνισης των οπίσθιων δομών του οφθαλμού και οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας ενός σύγχρονου Οφθαλμολογικού τμήματος.

 

Οι εφαρμογές του OCT είναι πολυάριθμες και χωρίς αμφιβολία αποτελεί βασικό εργαλείο, ιδιαίτερα σημαντικό στην καθημερινή κλινική πράξη του σύγχρονου Οφθαλμιάτρου. Ειδικότερα, το OCT έχει αναδειχθεί σε μια απολύτως απαραίτητη εξέταση για τη διάγνωση, σταδιοποίηση και παρακολούθηση παθήσεων όπως: Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς, Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια, Οπή Ωχράς, Επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη, Υαλοειδοαμφιβληστροειδική έλξη, Κυστοειδές οίδημα Ωχράς, Κεντρική ορώδης Xοριοειδοαμφιβληστεοειδοπάθεια. Εξίσου σημαντική είναι η συμβολή του OCT στη μελέτη και παρακολούθηση των γλαυκωματικών ασθενών ιδιαίτερα για την εντόπιση πρώιμων προ-περιμετρικών βλαβών

 

Οι πολίτες της Μεσσηνίας θα έχουν πλέον την δυνατότητα πραγματοποίησης της συγκεκριμένης εξέτασης στο Νοσοκομείο μας, για την οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα έπρεπε να μεταβούν σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αθήνας.

 

Επίσης γίνεται γνωστό ότι από αύριο 25.09.2012 ξεκινά και η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου και σε πρώτη φάση θα γίνεται η κάλυψη των αναγκών των εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου.

 

Τέλος έως τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται η παράδοση του ψηφιακού μαστογράφου προϋπολογισμού 350.000 €.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *