ΟΕΝΓΕ. Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου

Η ΟΕΝΓΕ, με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου εκτιμώντας πως το δόγμα της εκχώρησης των πάντων για την επόμενη δόση και την παραμονή στην Ευρωζώνη, ενώ δεν αποτρέπει τη χρεοκοπία και την επαπειλούμενη επίσημη πτώχευση, απεναντίας εξαφανίζει τα τελευταία ίχνη κοινωνικού κράτους, οδηγώντας το ΕΣΥ στην πλήρη διάλυση.

 

Το καθήκον της ανατροπής του ανελέητου νεοφιλελεύθερου σχεδιασμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι επιτακτικό.

Οι καθημερινοί θεατρινισμοί περί δήθεν «κόκκινων γραμμών» που ανεβάζουν καθημερινά στα δελτία των 8 οι τρείς μνημονιακοί συγκυβερνήτες καθώς και οι λεονταρισμοί Στουρνάρα απέναντι στον Τόμσεν και την τρόικα  έχουν καταντήσει μια κακόγουστη θεατρική επιθεώρηση που δεν πείθει ούτε τον πιο αφελή πολίτη της χώρας. Σαμαράς Κουβέλης και Βενιζέλος είναι αποφασισμένοι να  συνυπογράψουν φαρδιά πλατιά ακόμη ένα νέο πακέτο λεηλασίας και χρεοκοπίας για τον λαό και τους εργαζόμενους πετώντας στα αζήτητα 1.500.000 ανέργους, καταστρέφοντας μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων, διαλύοντας τα εναπομείναντα ψήγματα του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους. Ήδη ο κ. Λυκουρέντζος διέλυσε δύο Νοσοκομεία της Αθήνας και μέχρι τέλους του έτους θα επιχειρήσει τη διάλυση δεκάδων ακόμη, ισχυριζόμενος με απύθμενο θράσος πως το πράττει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών! Η προαναγγελθείσα μείωση του ιατρικού μισθολογίου κατά 18% -και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου- σημαίνει πως οι γιατροί που ζουν από τον μισθό και τις εφημερίες τους οδηγούνται πλέον σε ολοσχερή οικονομική εξόντωση.

Είναι ώρα πανεργατικού ξεσηκωμού για την οριστική απαλλαγή από τα δεσμά του μνημονίου και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας βυθίζουν στην φτώχεια, στην καταστροφή και στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν την ψήφιση των εφιαλτικών μέτρων των 20 δις που οδηγούν τη χώρα σε κοινωνικό ολοκαύτωμα.

Για το Γενικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ                                                                         ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *