ΕΝ.Ι – Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Συγκρότηση Πανελλαδικού Μετώπου ΟΛΩΝ των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, όπως έχει ήδη εξαγγείλει, συμμετέχει στην συγκρότηση Πανελλαδικού Μετώπου όλων των ιδιωτικών φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας το οποίο συνεδρίασε σήμερα με εκπροσώπους των Δ.Σ όλων των παρόχων υγείας που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ πλήν φαρμακοποιών.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι πρόσφατες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17/09/2012 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κύριο Σαλμά και την διαμορφούμενη κατάσταση αναφορικά με τις απαιτήσεις μας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, συνεχίζει και διεκδικεί δυναμικά τα δίκαια αιτήματα όλων των ιατρών και φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα δε όσον αφορά τους εργαστηριακούς ιατρούς που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, επισημαίνουμε ότι αδικούνται κατά εξακολούθηση από την άνιση πολιτική των αποπληρωμών του ταμείου, την στιγμή που υφίστανται μεγάλη οικονομική πίεση για την κάλυψη των ανελαστικών τους εξόδων (αναλώσιμα, αντιδραστήρια, μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ). Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαστηριακοί ιατροί (και οι ιατρικές πράξεις κλινικών ιατρών) έχουν πληρωθεί μόνο μέχρι τον Απρίλιο του 2012.

Αναλύθηκαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση, εξήχθησαν συμπεράσματα και η συνεδρίαση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων με μοναδικό σκοπό την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ , την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την δυνατότητα οικονομικής επιβίωσης όλων των λειτουργών της υγείας.

Σας παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση των φορέων

Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ( Σ.Ε.Κ. )
Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών ( Π.Ε.Ι.Κ. )
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ)
α) Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών
Βιοπαθολόγων – Κυτταρολόγων – Παθολογοανατόμων
β) Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών
γ) Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων ( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )
Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ε.Ι.Φ.Π.Υ.)
Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ( Ε.Ν.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ. )

Αθήνα, 20/09/2012

Ανακοίνωση

Σήμερα συνεδρίασαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. όλων των παρόχων υγείας συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πλην των φαρμακοποιών, σε σχέση με τις πρόσφατες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 17/09/2012 με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κύριο Σαλμά και την διαμορφούμενη κατάσταση αναφορικά με τις απαιτήσεις μας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Αναλύθηκαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση, εξήχθησαν συμπεράσματα και η συνεδρίαση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες για τη λήψη αποφάσεων.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *