ΠΙΣ. Συνάντηση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, στις 13 Οκτωβρίου 2012

Αθήνα 20.9.2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του, 19/9/2012      Συνάντηση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, στις 13 Οκτωβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Crawn Plaza, προκείμενου να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας και τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ, του ΤΣΑΥ κλπ.

Οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ θα σταλούν έγκαιρα στους Ιατρικούς Συλλόγους, προκείμενου να συζητηθούν από τα ΔΣ και τα μέλη των Ιατρικών Συλλόγων.

–      Να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να εκτεθούν οι καταγεγραμμένες απόψεις του ιατρικού κόσμου, μέσα από τις αποφάσεις του ΔΣ του ΠΙΣ και των γενικών συνελεύσεων όπως:

*Άμεση αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ τουλάχιστον με 1% του ΑΕΠ, από 0,4% που είναι σήμερα.

*  Εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας με τον ΠΙΣ και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, με κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή και όχι με τις σημερινές ατομικές και απαξιωτικές συμβάσεις

*  Αμεση καταβολή στον ΕΟΠΥΥ των εισφορών υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία, που σήμερα παρακρατούνται για την καταβολή συντάξεων

*  Τήρηση της δέσμευσης του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα και εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών.

*   Ενδυνάμωση της λειτουργίας των νοσοκομείων και όχι κατάργηση κλινικών και τμημάτων, ασφαλή εφημέρευση, αποπληρωμή των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών – ειδικών και ειδικευόμενων -, μη περεταίρω μείωση του μισθού τους (κατά 18%) μέσα από τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, τη στιγμή που οι μέχρι σήμερα αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 40% περίπου.

*Ανάθεση σε επιχειρήσεις υγείας εργαστηριακών εξετάσεων των κρατικών Νοσοκομείων, όπως ανεφέρθη σε ορισμένα Μ.Μ.Ε. ,θατύχουντης σφοδρής αντίδρασης του ιατρικού κόσμου, γιατί αποδυναμώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

*Άμεση εξόφληση των παλαιών οφειλών από τα ασφαλιστικά ταμεία, που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και που ανέρχονται περίπου στα 570.000.000 ευρώ και την νομοθετική ρύθμιση για άμεσο συμψηφισμό των οφειλών ;ςου κράτους προς ιατρούς και των ιατρών προς τρίτους.

*   Ενδυνάμωση των δημοσίων δομών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα των εργαστηρίων του, στα οποία προσφεύγουν οι αδύναμοι πολίτες, αλλά και μείωση της απαγορευτικής για πάρα πολλούς συνανθρώπους μας συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις.

^Συλλογική προσπάθεια φορέων και πολιτείας προκειμένου οι ιατροί να εργάζονται με αξιοπρέπεια και οι πολίτες να λαμβάνουν την περίθαλψη που έχουν ανάγκη.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, στις 26 Σεπτεμβρίου και λέμε κατηγορηματικά ΟΧΙ στις οριζόντιες περικοπές, στην αποδυνάμωση του Συστήματος Υγείας, στην εξαθλίωση ιατρών και πολιτών.

Στηρίζουμε το πλαίσιο των φορέων που τη διοργανώνουν, τις θέσεις των κλαδικών φορέων ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ αλλά και γενικότερα του ιατρικού κόσμου.

Όλοι μαζί απαντούμε στις πολιτικές που σφαγιάζουν, δημιουργούν ανθρωπιστικές κρίσεις, και καταργούν το κοινωνικό κράτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *