Συνάντηση Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους από το ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΕΑ, τις Περιφερειακές Ενότητες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ΕΣΔΥ, προκειμένου να συζητηθούν τα βασικά βήματα για την υλοποίηση προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών και την εξασφάλιση επαρκούς αίματος για το προσεχές έτος 2013.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι για την επιτυχία του προγράμματος είναι απαραίτητη αφενός η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και αφετέρου η έγκαιρη έναρξη των δράσεων καταπολέμησης των κουνουπιών, ενώ διαμορφώθηκε ακριβές χρονοδιάγραμμα των επικείμενων ενεργειών του Υπουργείου Υγείας.

 

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων για την επιτυχία του προγράμματος. Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η ενεργοποίηση και λειτουργία Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος, το οποίο θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις εκτάκτων προβλημάτων Δημόσιας Υγείας κατόπιν εισήγησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας.

 

Μάλιστα ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε έτοιμοι και να επιτύχουμε βέλτιστα αποτελέσματα. Να κινητοποιηθούμε εγκαίρως ώστε να αποφευχθούν συμβάντα ανάλογα της θερινής περιόδου του τρέχοντος έτους. Είναι άλλωστε προτιμότερη η πρόληψη ενός προβλήματος από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση των επιπτώσεών του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *