Ανυποχώρητη η στάση του Ιατρικού Κόσμου της χώρας….Τι έλεγε ο λοβέρδος και τι κάνει τώρα

Τι έλεγε ο Λοβέρδος και τι κάνει τώρα. κλίκ εδώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανυποχώρητη στάση του Ιατρικού Κόσμου της χώρας και την απόφασή του να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και προσφυγές στη Δικαιοσύνη,  αν δεν αποσυρθεί η προσθήκη που παραδίδει την  άσκηση της Ιατρικής σε  εξωιατρικά κερδοσκοπικά συμφέροντα δήλωσαν οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών  Γ. Πατούλης,  Θεσσαλονίκης  Α. Εξαδάκτυλος,  Πειραιά  Β. Ανεμοδουρά,  Λάρισας  Κ. Γιαννακόπουλος,  Πάτρας  Δ. Σιαμπλής,  Μεσσηνίας  Ι. Σπυρόπουλος και Φθιώτιδας  Λ. Αναγνωστόπουλος  σε επαφές που είχαν σήμερα 3-8-2011 με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και  Υπουργό Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλο, καθώς και με τον Υπουργό Υγείας  κ.  Α.  Λοβέρδο,  στους  οποίους  επεδόθη  επιστολή  που     είχαν συνυπογρά-ψει  -εκτός των προαναφερόμενων-  και άλλοι  34 Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων.

Των επαφών αυτών προηγήθηκε συνάντηση  των ανωτέρω Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ.  Α. Σαμαρά,  ο οποίος ενημερώθηκε με για το επίμαχο ζήτημα με στοιχεία που του επιδόθηκαν,  καθώς επίσης και τί επιπτώσεις θα υπάρξουν αν ψηφιστεί και υλοποιηθεί.  Ο κ. Σαμαράς τους διαβεβαίωσε για την βοήθεια αποτροπής μιας τέτοιας εξέλιξης.  Στη συνάντηση παρευθέθησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Δήμας και οι τομεάρχες Υγείας της Ν.Δ.

Οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων σε κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλουν τον Υπουργό Υγείας για την εμμονή του στην επίμαχη τροπολογία.  Άλλα έλεγε τον Φεβρουάριο στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή κ. Ροντούλη.  Μπορεί επιτέλους να μας πει πότε λέει αλήθεια και πότε ψέμματα;  Αυτά που έλεγε τότε τα πίστευε,  ενώ τώρα δεν τα πιστεύει;  Και γιατί;  Τί  άλλαξε και καταργεί τη ρύθμιση του ΠΔ/τος 188/2009  της Κας Ξενογιαννακοπούλου και τον Ν. 3846/2010 και ξεπουλιέται απροκάλυπτα η άσκηση της Ιατρικής σε κερδοσκοπικά εξωιατρικά συμφέροντα ;

Θέση μας είναι η άμεση απόσυρση της παρ. 10 του αρθ. 24 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών,  που έφερε εσπευσμένα προς ψήφιση  η Κυβέρνηση.  Την υπερβολική επιμονή του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου,  ο οποίος πιέζεται  -όπως ο ίδιος λέει- από εξωιατρικούς φορείς που βιάζονται καταλάβουν το χώρο της Π.Φ.Υ. και δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις που του ασκούνται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  ούτε να κατανοήσουμε μπορούμε,  πολύ δε περισσότερο να δικαιολογήσουμε.  Η οδηγία 6 Bolkenstein σαφώς εξαιρεί το χώρο της Υγείας.
Όσους βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις εφημερίδες και δεν θέλουν να καταλάβουν  τί  σημαίνει για τον Πολίτη,  για την ποιότητα παροχής υπηρεσιών Υγείας και για τα Ασφαλιστικά Ταμεία μή  ιατροί  να  ανοίγουν  ιατρεία  και  διαγνωστικά  κέντρα,  εμείς τους καταγγέλουμε.

Εμμένουμε στις απόψεις μας και θα συνεχίσουμε την ενημέρωση της κοινωνίας.  Θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη  Ελληνική και Ευρωπαϊκή,  αν ψηφιστεί η επίμαχη προσθήκη,  προαναγγέλουμε δε νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων  -μαζί με τους πολίτες-  απαντώντας  έτσι στην απειλή του Υπουργού Υγείας για ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα του Ιατρικού επαγγέλματος.  Δεν θα εγκαταλείψουμε τους αγώνες που ξεκίνησαν το 2008 και που μέχρι τώρα έχουν αποτρέψει την παραχώρηση της Υγείας των πολιτών με καθαρά εμπορικούς όρους κέρδους στα εξωιατρικά επιχειρηματικά συμφέροντα.  Ζητάμε να επιτρέψουν επιτέλους στο Λαό αυτής της χώρας να υπη-ρετείται,  εξασφαλίζοντας την Υγεία του,  από επιστήμονες ιατρούς.

Ο διάλογος με τον Υπουργό Υγείας για οτιδήποτε  δεν έχει πλέον κανένα νόημα,  αν άμεσα δεν αποσύρει τη διάταξη και δεν αναγνωρίσει το λάθος του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά εξακολουθεί να του θέτει το ερώτημα ως νομικού και συνταγματολόγου:  «Ένας επιχειρηματίας με super market τροφίμων θα μπορούσε να ανοίξει και να διευθύνει δικηγορικά γραφεία ή δικηγορική εταιρεία;»

Προς τί άραγε το άνευ πρακτικής αξίας πυροτέχνημα της τελευταίας στιγμής που ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα,  ότι δίνει στους Συλλόγους τη δυνατότητα χορήγησης Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού επαγγέλματος  (κάτι που ήδη συμβαίνει σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της Ευρώπης και Αμερικής),  αφού από μεθαύριο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοίγει ιατρείο χωρίς το πτυχίο Ιατρικής και η Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού επαγγέλματος να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση;

Δεν πειθόμεθα !
Δεν καμπτόμεθα !
Εμμένουμε και συνεχίζουμε!

Καταγγέλουμε τον Υπουργό Υγείας και τους συνομιλητές του,  που αφήνουν να καρποφορούν όποιες προσπάθειες αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνώμης και των Ιατρών !

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ                                                              ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΩΦ

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *