Γερμανικά εύσημα για το νοσοκομείο “Ελπίς”

Ο εξαιρετικός τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου “Ελπίς” προβάλλεται σε ρεπορτάζ γερμανικού δικτύου.

Σύμφωνα με το Μέγκα, όπως δείχνει το ρεπορτάζ, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους δείχνουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Θ. Γιάνναρος πέτυχε σημαντικές εξοικονομήσεις περιορίζοντας τα ακριβότερα υλικά μιας χρήσεως και αντικαθιστώντας τα με πολυεργαλεία.

“Όταν οι ιδιωτικές κλινικές έχουν τη δυνατότητα το κόστος μιας λαπαροσκοπικής επέμβασης να το περιορίσουν στα χειρουργικά εργαλεία στα 30 ευρώ, 40 ευρώ, 50 ευρώ και το δημόσιο νοσοκομείο επειδή χρησιμοποιεί μιας χρήσης, είναι πιο εύκολο, να το φθάνει στα 1.000 ευρώ καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά γιατί και τα δυο πρέπει να έχουν κέρδος. Όποιο λειτουργεί ζημιογόνα, δημιουργεί πρόβλημα”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

“Αν στην κάθε επέμβαση μπορείς να γλιτώσεις 500 ευρώ, φανταστείτε στις 10.000 επεμβάσεις πόσα χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν”, προσέθεσε.

“Υπάρχουν νόμοι παλιοί οι οποίοι μας υποχρεώνουν να έχουμε συνεργεία καθαρισμού φύλαξης, εστίασης, για τα οποία ο κάθε εργαζόμενος μας κοστίζει 1.700 ευρώ. Ο ίδιος εργαζόμενος μπορεί να στοιχίσει πολύ λιγότερο αν μπορεί να προσληφθεί με δελτίο παροχής υπηρεσιών από το κράτος”, σημείωσε σχετικά με τις δυσκολίες περιορισμού του κόστους που αντιμετωπίζει.

Αναφορικά με το εάν οι γιατροί του νοσοκομείου παίρνουν “φακελάκι”, ο κ. Γιάνναρος τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα αλλά επισήμανε ότι συνήθως το “φακελάκι” είναι αποτέλεσμα αναμονής του ασθενή για να χειρουργηθεί.

“Όταν κόβεις την λίστα αναμονής, κόβεις και τον λόγο ύπαρξης του φακέλου”, είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι οι ασθενείς στο “Ελπίς” χειρουργούνται μέσα σε λίγες μέρες από την εισαγωγή τους.

“Αυτό που είδαν στο Ελπίς είναι ότι είναι πραγματικά ένα ανθρώπινο νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον ασθενή, το οποίο λειτουργεί με χαμόγελο, λειτουργεί χωρίς ράντζα, λειτουργεί χωρίς αναμονή ιδιαίτερη και κυρίως όταν κάποιος χρειάζεται κάτι και έρθει στο Ελπίς συνήθως το βρίσκει. Βεβαίως και υπάρχουν προβλήματα, δεν θα πούμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, ζούμε σε μια κρίση, απλά αυτό που εντόπισαν οι Γερμανοί αυτό που είπαν μάλλον είναι ότι εκεί που ήρθαμε για να ακούσουμε γκρίνια, να πάρουμε παράπονα και επίθεση, αντί να γκρινιάζετε, βρίσκετε λύσεις”, υπογράμμισε.

Μάλιστα, το νοσοκομείο θα βραβευτεί από τον Ιατρικό Σύλλογο για την συνεισφορά του στην προστασία και προώθηση της υγείας των ανασφάλιστων.

http://news247.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *