Συνελήφθη γιατρός του ΙΚΑ μετά από καταγγελία πατέρα

Αμοιβή απαίτησε παιδίατρος στο ΙΚΑ Τούμπας για να εμβολιάσει δύο παιδιά. Ο πατέρας τους ενημερώθηκε από το 184 ότι το κοντινότερο ραντεβού ήταν τον Σεπτέμβρη, ωστόσο ο γιατρός “προσφέρθηκε” να κάνει τον εμβολιασμό – στο ΙΚΑ ή στο συμβεβλημένο ιατρείο του – με αμοιβή. Μετά την καταγγελία του πατέρα ο γιατρός συνελήφθη.

Ο 37χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ενός αγοριού τριών ετών και ενός κοριτσιού δύο μηνών, απευθύνθηκε στον 58χρονο παιδίατρο, που διέθετε συμβεβλημένο ιδιωτικό ιατρείο με το ΙΚΑ. Εκείνος του ζήτησε το ποσό των 40 ευρώ για τον εμβολιασμό, είτε στο ιδιωτικό του ιατρείο, είτε, παρακάμπτοντας τη διαδικασία των ραντεβού, στο ιατρείο του ΙΚΑ.

Ο πατέρας των παιδιών,απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό και κανονίστηκε ραντεβού στο ιατρείο του στο ΙΚΑ Τούμπας.

Αφού έγινε ο εμβολιασμός των δύο παιδιών, ο πατέρας έδωσε τα χρήματα στον γιατρό και στη συνέχεια, οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, μπήκαν στο ιατρείο του 58χρονου, όπου μετά από έρευνα βρήκαν στο γραφείο του το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και συνέλαβαν το γιατρό.

Ο παιδίατρος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *