Νέα από Αρκαδία. Τόποι ανάπτυξης

 

 Η λίμνη του Μουστού στο Αστρος θα μπορούσε  κάλλιστα να αποτελέσει το άρμα ανάπτυξης της περιοχής, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τοπική οικονομία. Αν σκεφτεί κανείς τα οφέλη από την τουριστική ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την ανταλλαγή (οικονομική και κοινωνική) ανάμεσα στα γύρω χωριά, αντιλαμβάνεται ότι εδώ μιλάμε για αδυναμία να δούμε το συμφέρον μας.

Παρά τις επιτυχίες  του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού,, η περιοχή μένει ακόμα πίσω. Η οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να είναι δικαιολογία, γιατί εδώ μιλάμε για ποιότητα ανθρώπινου δυναμικού, αντιλήψεις και σχεδιασμό. Ο Μουστός  είναι μοναδικός  και η δυνατότητα σωστής τουριστικής ανάπτυξης της πέριξ αυτού περιοχής  με φυσιολατρικές διαδρομές είναι μια αυτονόητη προοπτική, που απαιτεί διευκολύνσεις σε μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες που θα ήθελαν να αναπτύξουν συγγενείς δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, ο Μουστός  μάς δείχνει τον δρόμο καθώς συνιστά ένα μοντέλο για τον τρόπο ανάπτυξης περιοχών ειδικού φυσικού κάλλους, ιδίως σε περιοχές κοντά σε κωμοπόλεις με τουριστική ανάπτυξη.

Ο Μουστός  θα μπορούσε να είναι ένα αντίστοιχο παράδειγμα τουριστικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Τόπος φυσικού κάλους θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις  να προσελκύσει σταθερά επισκέπτες από όλη τη χώρα, σε οργανωμένη βάση και με κοινά προγράμματα συνεργασίας. Η Κυνουρία θα μπορούσε πολλά να ωφεληθεί από την εξωστρέφεια και την εγκατάλειψη των αγκυλώσεων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Έρχονται δηλαδή οι περιβαλλοντικοί παράδεισοι της χώρας μας –όσους δεν έχουμε εγκαταλείψει ή καταστρέψει– να προσφέρουν δυνατότητες. Γίνονται γέφυρες προς ένα μέλλον με καλύτερες δουλειές και υψηλότερα εισοδήματα, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει διαρκώς να ανοίγονται οι δίαυλοι και οι δυνατότητες συνεργασίας. Υπάρχουν πολλοί άριστα κατηρτισμένοι Ελληνες επιστήμονες, με καλές σπουδές σε θέματα περιβάλλοντος, που αναζητούν δουλειά σε άλλες χώρες, όταν οι δικοί μας βιότοποι δεν έχουν ακόμη στρατευθεί για να συνδράμουν στην οικονομία της χώρας. Το φυσικό κάλλος μπορεί να ανοίξει δουλειές.

 

 

Πολιτικό αεροδρόμιο

Ευοίωνες οι προοπτικές που διαγράφονται σχετικά με  τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε πολιτικό.  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), το οποίο υπογραφει η Διοικήτρια, κ. Φώφη Παπαδημητροπούλου και στο οποίο αναγράφεται ότι ολοκληρώθηκε από την ΥΠΑ η αξιολόγηση μελέτης για εναλλακτικά σενάρια αντιμετώπισης των δυσχερειών προσέγγισης – απογείωσης στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και υπεβλήθη πρόταση από το μελετητή, η οποία βασίζεται στη χρήση και αξιοποίηση δορυφορικών διαδικασιών (EGNOS), στη νέα προτεινόμενη θέση.

Φυσικό αέριο

Συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, στην Τρίπολη, ανάμεσα στον Πέτρο Τατούλη και την με την ηγεσία της ΔΕΣΦΑ. Στη συνάντηση αυτή, παρουσιάστηκε η πρόοδος των εργασιών κατασκευής αγωγιού φυσικού αερίου μέχρι τη Μεγαλόπολη που αναμένεται να τελειώσουν τον Ιούνιο του 2013. Σύμφωνα με όσα διημήφθησαν προβλέπεται τον  Ιούνιο του 2013 να φτάσει ως τη Μεγαλόπολη ο αγωγός, ενώ μέχρι τέλος του χρόνου υ θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες των δικτύων για πόλεις  όπως η Κόρινθος, το Άργος, το Ναύπλιο, η Μεγαλόπολη και η Τρίπολη οι οποίες και θα  ωφεληθούν από τα αγαθά του φυσικού αερίου.

Κλοπές

Νέα κλοπή καλωδίων είχαμε και πάλι στην 4η Μονάδα της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη.
Συγκεκριμένα άγνωστο αφαίρεσαν 750 μέτρα περίπου καλωδίων από την ταινία σταθεροποίησης .

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης . Να σημειώσω ότι στις εγκαταστάσεις  της Μονάδας υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν πολλά σημεία και αρκετά από αυτά είναι στο εσωτερικό της Μονάδας , πράγμα για το οποίο αντιδρούν έντονα οι εργαζόμενοι καταγγέλοντας ότι γίνεται παρακολούθηση των κινήσεων τους. Για το θέμα αυτό έχει γίνει μέχρι και επερώτηση στην Βουλή ενώ υπήρχε και συνάντηση πρίν λίγες ημέρες στην Αθήνα του σωματείου , του Διευθυντή και του βοηθού γεν. Διευθυντή. Πηγή: http://kafeneio-megalopolis.blogspot.gr

ΠΑΣΟΚικά

Στις 29-8-2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διευρυμένης Επιτροπής Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης, παρουσία του υπεύθυνου για την ανασύσταση ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Ν. Μίλη. Στην εν λόγω συνάντηση προτάθηκε να γίνουν τρεις ανοικτές συνελεύσεις στην Τρίπολη με σκοπό την  ανάγνωση του παρελθόντος, την αναγνώριση του παρόντος, αλλά και την πορεία προς το μέλλον.  Σε αυτές τις Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη της Επιτροπής Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης ομόφωνα έγινε αποδεκτή η εισήγηση να πραγματευθούν τα εξής θέματα:

1.«Αποτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος και Πορείας ΠΑΣΟΚ- Συλλογική Αυτογνωσία», εισηγητής-συντονιστής: Δ. Δαββέτας 2.«Λειτουργία και Ρόλος Κομμάτων- Πολιτική Ταυτότητα ΠΑΣΟΚ», εισηγητής-συντονιστής: Δ. Μπερτζελέτος. 3. «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Χώρας- Διακυβέρνηση», εισηγητής-συντονιστής: Δ. Πανταζόπουλος. Η Θεματική Συνέλευση 1 («Αποτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος και Πορείας ΠΑΣΟΚ- Συλλογική Αυτογνωσία») θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Κάρτσοβα (περιοχή Φιλικών, Τρίπολη) στις 19 Σεπτέμβρη (ώρα 7,30μμ).

Στοπ στις προμήθειες

Διέκοψαν από χθες  Παρασκευή, οι προμηθευτές να χορηγούν υγειονομικό υλικό σε οχτώ μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Καλαμάτας, διεκδικώντας τα ποσά που τους οφείλονται. Στα νοσοκομεία στα οποία διεκόπη ο εφοδιασμός με υγειονομικό υλικό, οι οφειλές στους προμηθευτές, κατά τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ανέρχονται συνολικά σε 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Σισμανόγλειο», «Τζάνειο», «Αγία Ολγα», «Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης» και τα νοσοκομεία Ρόδου και Καλαμάτας. Στα υπόλοιπα νοσοκομεία οι προμηθευτές θα διαθέτουν τα υλικά μόνο αν πληρώνονται σε μετρητά.

Ο τσαμπουκάς

Την κοπή του ελάτου στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο θέλησε συντάκτης της εφημερίδας να φωτογραφίσει, για να δεχτεί  τις απειλές και τον τσαμπουκά μαζί με  τις «υποδείξεις» για απαγόρευση της φωτογράφισης από τον επικεφαλής (;) της επιχείρησης.  Μάλιστα στο «γιατί» του φωτογράφου, ο εν λόγω κύριος  το πήγε παραπέρα. Ότι δεν ήθελε, λέει,  να τον φωτογραφίζουν. Και ποιος σου είπε ρε μεγάλε ότι μας ενδιαφέρει η φάτσα σου; Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου. Τέτοια διαφήμιση από τις στήλες της εφημερίδας δεν είχαμε πρόθεση να  σου κάνουμε.

Τάδε έφη

1.-Επίκουρος: «Κακό πράγμα η ανάγκη, αλλά δεν είναι ανάγκη να ζει κάποιος δημιουργώντας πολλές ανάγκες» [-Αν τον άκουγαν και οι Έλληνες της Μεταπολίτευσης, δεν θα ήταν… ανάγκη τώρα να κάνουν ρυθμίσεις των χρεών τους! Δεν θα χρεοκοπούσαμε..]
2.- Ένας γιατρός είπε στον Παυσανία του Πλειστώνακτου: «Παυσανία γέρασες» και του απαντά αυτός: «Τα κατάφερα, επειδή δεν είχα εσένα γιατρό»! [Ψέματα;]
3.-Επέστρεφε ο Διογένης από τους Ολυμπιακούς αγώνες και τον ρώτησαν αν είχε πολύ κόσμο, αυτός απάντησε: « Κόσμος πολύς, μα άνθρωποι λίγοι»! [Σήμερα λιγότεροι κι αυτοί γράφοντα με Α]
4.-Ένας σοφιστής υποστήριζε ότι από όλα τα πράγματα την μεγαλύτερη αξία έχει ο λόγος, οπότε και ο βασιλιάς της Σπάρτης Άγης του είπε: «Δηλαδή, όταν δεν μιλάς δεν έχεις καμία αξία;» [Ναι, ο λόγος έχει αξία και αποκτά μεγαλύτερη, όταν αυτός που τον εκφέρει αξίζει.]
5.- Κάποιος έλεγε ότι η ζωή είναι άσχημη, και ο Διογένης του είπε: « Άσχημη δεν είναι η ζωή, άσχημη είναι η άσχημη ζωή»! [Ναι! Η ζωή είναι ζωή και εξαρτάται πως την βλέπει ή τη βιώνει κανείς…]

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *