Μήπως είναι ¨μαστούρης¨ο πρωθυπουργός;;;;

Ο Παπανδρέου το είχε πει (από το 1997) σε συνέντευξη στο «Κλικ»

Μία από τις ελάχιστες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που γίνεται πράξη θα είναι αυτή για την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών!  Το ‘πε και το ‘κανε… Τι κι αν του πήρε αρκετά χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ξέχασε τις δηλώσεις του περί αποποινικοποίησης της χρήσης χασίς.

Αλλωστε το έχει πει και ο ίδιος δημοσίως. Μιλώντας στο «ΚΛΙΚ» το 1997, ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τότε, είχε εξομολογηθεί ότι στα χρόνια της Αμερικής ακόμα είχε και ο ίδιος δοκιμάσει μαριχουάνα και πρότεινε την καλλιέργεια χασίς στο… σπίτι!

«Η κάνναβη είναι εθιστική και προκαλεί ακόμη και σχιζοφρένεια σε όποιον κάνει κατάχρηση»
«Δυστυχώς οι πολιτικοί που μας κυβερνούν σήμερα έχουν παραμείνει στη λογική ότι η κάνναβη δεν είναι εθιστική. Ομως εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες αναφέρονται στην εθιστική δράση της ουσίας. Το χάσις προκαλεί ακόμη και σχιζοφρένεια, εάν γίνεται παρατεταμένη χρήση του. Εάν ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, ουσιαστικά δημιουργείται μια νέα γενιά ναρκομανών. Είναι εγκληματικό αυτό που πάνε να κάνουν. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η κάνναβη είναι ένα σκληρό ναρκωτικό. Αξίζει να τονιστεί ότι η μακροχρόνια χρήση της προκαλεί συναισθήματα άγχους και βαριάς κατάθλιψης, επηρεάζει την ικανότητα οδήγησης και έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του εμβρύου (για τις εγκύους).
Επίσης επηρεάζει τη σκέψη, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις του ανθρώπου. Μπορεί να προκαλέσει διάφορες ψυχικές ασθένειες, όπως φοβίες και μανιοκατάθλιψη, ενώ αποτελεί ένα σκαλοπάτι για τη χρήση και άλλων σκληρών ναρκωτικών, όπως η ηρωίνη.  Επιπλέον, έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, επηρεάζει τη γονιμότητα και οδηγεί σε απάθεια και χάσιμο του ενδιαφέροντος για την ίδια τη ζωή».
Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος,
(Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός)

Μία από τις ελάχιστες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου που γίνεται πράξη θα είναι αυτή για την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών!
Το πρώτο -μεγάλο- βήμα έγινε, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αποποινικοποιείται πλήρως για πρώτη φορά η χρήση ναρκωτικών ουσιών «ως συμπεριφορά ενέχουσα αποκλειστικά και μόνο αυτοπροσβολή του ίδιου του χρήστη» (η προσωπική χρήση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *