αίτημα του Ι.Σ.Α. να ενταχθούν στην κατηγορία των «βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων» οι ιατροί που ασκούν χειρουργικές ειδικότητες.

Προς τον
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
κο. Γ. Κουτρουμάνη

Αθήνα, 2/8/2011

Α.Π. 24254

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με το παρόν εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των γιατρών μελών μας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε το αίτημα του Ι.Σ.Α. να ενταχθούν στην κατηγορία των «βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων» οι ιατροί που ασκούν χειρουργικές ειδικότητες.
Το αίτημα αυτό σας καταθέτουμε όχι για λόγους που αφορούν στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων των μελών μας, αλλά και γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι όροι και συνθήκες απασχόλησης των ιατρών με χειρουργική ειδικότητα (π.χ. Χειρουργοί, Παιδοχειρουργοί, Χειρ. Θώρακος κλπ) στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας, είναι ολοένα και περισσότερο επιδεινούμενες, επικίνδυνες, μολυσματικές (ηπατίτιδα, aids), υπερβολικά στρεσογόνες και αναμφίβολα επηρεάζουν αρνητικά το προσδόκιμο και την ποιότητα ζωής, ενώ αυξάνουν τη νοσηρότητα αυτής της κατηγορίας επαγγελματιών – επιστημόνων.
Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο και εύλογο λαμβανομένου υπ’ όψιν του Σχεδίου που κατέθεσε η αρμόδια Επιτροπή, αλλά και την πρόταση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων, βάσει των οποίων κατατάσσονται στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων επαγγέλματα όπως για παράδειγμα οι Μαίες που σωστά έχουν ενταχθεί, σημειωτέων ότι συνεπικουρούν στην ιατρική χειρουργική πράξη που εκτελούν οι μαιευτήρες – γυναικολόγοι, οι οποίοι και εκτίθενται σε αυξημένο κίνδυνο μεταδοτικών νοσημάτων.
Είμαστε στη διάθεση σας προκειμένου να σας εκθέσουμε από κοντά τους προβληματισμούς μας και να ζητήσουμε την περαιτέρω συνεργασίας του Υπουργείου σας για την επίτευξη της κατάρτισης μίας δίκαιης νομοθεσίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Για Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Πατούλης  Γεώργιος                                          Τσούκαλος Στάθης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *