Xαράτσι Πατούλη

«Συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις και φάρμακα βάσει εισοδηματικών και φορολογικών κριτηρίων» πρότεινε ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κατά τη διάρκεια σύσκεψης φορέων, οι οποίοι – κατά δήλωση του κ. Πατούλη- συγκροτούν το «Μέτωπο Υγείας», ένα κακέκτυπο του πανιατρικού μετώπου που συγκροτήθηκε πέρσι κατά τη διάρκεια των καταλήψεων στο  υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα η πρόταση για «το χέρι βαθειά στην τσέπη» είναι τοποθετημένη στο κείμενο κατά τρόπο που φαίνεται πως τάχα αποτελεί πάγια θέση του ιατρικού κινήματος, ενώ είναι γνωστό στους παροικούντες πως ουδέποτε και κανένα συλλογικό όργανο των γιατρών δεν διατύπωσε τέτοιαν άποψη.

Την έχει διατυπώσει όμως κάποιος άλλος, ο οποίος μάλιστα προσπαθεί εναγωνίως να βρει διαύλους για να την διοχετεύσει στην κοινωνία.

Ποιος;

Ο κ. Σαλμάς!

Ας πάψει λοιπόν ο κ. Πατούλης να υποδύεται το αντηχείο της κυβέρνησης. Αυτή την ώρα, την ώρα της ανθρωπιστικής κρίσης, με τα εκατομμύρια ανέργων και ανασφάλιστων να έχουν μείνει χωρίς περίθαλψη, οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να είναι δωρεάν και οφείλει να τις αναλάβει εξολοκλήρου το κράτος.

Απεναντίας τα «εισοδηματικά και φορολογικά κριτήρια» θα οδηγήσουν μετά βεβαιότητας σ΄ ένα νέο χαράτσι και μάλιστα με τη βούλα των ίδιων των γιατρών.

Θα οδηγήσουν στο επονομαζόμενο και ως «χαράτσι Πατούλη».

ygeianet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *