ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ 12/9/12

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ ευρεία σύσκεψη Ομοσπονδιών και σωματείων του δημόσιου τομέα με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών και των κινητοποιήσεων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών στον τομέα της υγείας.

Της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΟΕΔΗΝ, είχε προηγηθεί σύσκεψη ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ-ΠΙΣ και αποφασίστηκε σειρά κινητοποιήσεων, καθώς και μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης όλων των εργαζόμενων και του λαού.

Στη σύσκεψη εκπροσώπησε τον ΠΙΣ ο Α Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπασκόζος και συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε την αναγκαιότητα συντονισμού όλων των κλάδων των υγειονομικών με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να εμποδιστεί η πλήρης κατεδάφιση του δημόσιου και κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος υγείας και να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα των λειτουργών της υγείας.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε στην απόλυτη προτεραιότητα της ανάγκης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μην συμπαρασύρει στην κατάρρευση του την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τα νοσοκομεία.

Τόνισε πως η παρουσία του ΠΙΣ είναι επιβεβλημένη στην προσπάθεια αυτή και ως θεσμικού εκφραστή όλων των γιατρών της χώρας αλλά και ως θεσμοθετημένου σύμβουλου της πολιτείας για τα θέματα υγείας.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός παλλαϊκού μετώπου για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, το οποίο θα σταθεί ανάχωμα στη μεθοδευμένη προσπάθεια κατεδάφισης του ΕΣΥ και όλων των υποδομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η σύσκεψη αποφάσισε ο συντονισμός να βαθύνει και να οργανωθεί συγκεκριμένα με πολύμορφες κινητοποιήσεις , προκειμένου να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας και η επιβάρυνση των πολιτών σε κάθε επαφή τους με το σύστημα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *