O Ι.Σ.Α ζητάει την είσοδο χωρίς περιορισμό των ιατρών μελών του στο δακτύλιο για την εξυπηρέτηση των πολιτών .

Προς τον κ. Κωστή Χατζιδάκη,

Υπουργό Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας

Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου

Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου

Αθήνα 12-9-2012

Α.Π. : 32360

 

Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

Με το παρόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε προσωπικά και να ζητήσουμε την παρέμβαση σας για την επίλυση του επιτακτικού ζητήματος της ελεύθερης κυκλοφορίας των ιατρών μελών του ΙΣΑ στο δακτύλιο της πόλης. Το αίτημα μας αυτό είχαμε υποβάλει με τα από 18.1.2012 και 11.4.2012 έγγραφα μας προς τον τότε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου κ. Μ. Βορίδη, ο οποίος είχε καταρχήν εκφράσει θετική θέση (έγγραφο με αρ. πρ. 3511-2012).

Όπως έχουμε αναφέρει και στα προγενέστερα έγγραφα μας, ένας μεγάλος αριθμός ιατρών – μελών μας αντιμετωπίζει καθημερινά την υποχρέωση έκτακτης μετάβασης σε ασθενείς για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, ενώ ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός νοσοκομειακών ιατρών εκτελούν πλέον εφημερίες από το σπίτι (on call), οπότε και υφίσταται ανά πάσα στιγμή η ανάγκη αιφνίδιας και άμεσης προσέλευσης τους στα νοσοκομεία. Οι περιπτώσεις αυτές θεωρητικά καλύπτονται από την διατύπωση της ΔΜΕΟ/οικ./6146/2108/Φ.911 «Μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας» (ΦΕΚ 1613/Β΄/17.08.2007), όπου ορίζεται ότι «από τους περιορισμούς του δακτυλίου εξαιρούνται μεταξύ άλλων: «…α… β… γ… δ. Αυτοκίνητα γιατρών με μόνο επιβάτη τον ίδιο τον γιατρό για εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών». Πλην όμως στην πράξη δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα, καθώς δεν είναι εύκολη η απόδειξη της μετάβασης του ιατρού σε ασθενή ή στο νοσοκομείο, ενώ εναπόκειται στην βούληση του εκάστοτε κάθε φορά αρμόδιου οργάνου η ερμηνεία του ανωτέρω όρου «εξυπηρέτηση επείγοντος».

Για το λόγο αυτό, υποβάλουμε και πάλι αίτημα όπως επιτραπεί χωρίς κανένα περιορισμό στα αυτοκίνητα των ιατρών, τα οποία φέρουν το ειδικό σήμα του οικείο Ιατρικού Συλλόγου και έχουν μοναδικό επιβάτη τον γιατρό, όπως θα αποδεικνύεται από την ιατρική του ταυτότητα, να εισέρχονται ελεύθερα στο δακτύλιο.

Πιστεύουμε ότι με την ικανοποίηση του αιτήματος μας, αφενός θα διευκολυνθεί το έργο των ιατρών λειτουργών, αφετέρου δεν θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, αλλά αντίθετα θα αποφευχθούν διενέξεις και αντιδικίες με τα όργανα της τροχαίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                            ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *