Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας . Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Αν όχι τώρα, πότε;

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, που αρχίζουν με πανελλαδική απεργία σε νοσοκομεία, ΚΥ και ΠΙ την Τετάρτη 12-9-2012 και συνεχίζονται με επισχέσεις εργασίας από την Δευτέρα 17-9-2012.

Η μέχρι τώρα πολιτική στον τομέα της Υγείας, που έχει επιβληθεί από την τρόικα, χαρακτηρίζεται από ένα εξοντωτικό πακέτο περικοπών και τίποτα παραπάνω.

Μετά τα οδυνηρά μέτρα για τις δαπάνες των προγραμμάτων εφημέρευσης, τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ, τα φάρμακα, τον εργαστηριακό έλεγχο, τις προσλήψεις, τις αποδοχές των υγειονομικών, την περίθαλψη των ανασφάλιστων, θα ακολουθήσουν σύντομα οι δραματικές συγχωνεύσεις 661 κλινικών-τμημάτων, το κλείσιμο νοσοκομείων του ΕΣΥ, ένα νέο παρανοϊκό σύστημα «εφημεριών κατά τομέα», νέος ακρωτηριασμός του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου, γενικευμένη φυγή νέων γιατρών απ’ την Ελλάδα, πλήρης διάλυση του ΕΣΥ και της δημόσιας εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.

Η άμεση χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΣΥ, της ΠΦΥ και του ΕΟΠΥΥ, αποτελεί σήμερα την μόνη ρεαλιστική λύση για το Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, σε μια περίοδο ύφεσης και ανεργίας.

Στις σημερινές συνθήκες απόγνωσης για τον Ελληνικό Λαό, με όλο και αυξανόμενο το τμήμα του πληθυσμού (πάνω από 30%) να μην έχει πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επειδή είναι ανασφάλιστο, η υπεράσπιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας, της καθολικότητας και αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του, αποτελεί πολιτική προτεραιότητα ζωτικής σημασίας για την επιβίωση της κοινωνίας.

Ο ΙΣΛ καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στο ΕΣΥ να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις, όπως αυτές προγραμματίστηκαν απ’ την ΟΕΝΓΕ, με κεντρικό σύνθημα: «Αν όχι τώρα, πότε;»

 

Για τον Ι.Σ.Λάρισας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                       ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *