Έκκληση για καρδιολόγο στο νοσοκομείο Σητείας

Την άμεση ανάγκη τοποθέτησης καρδιολόγου στο νοσοκομείο Σητείας ανέδειξε ο δήμαρχος, Θοδωρής Πατεράκης, με επιστολή του στον υπουργό Σητείας, ζητώντας την παρέμβασή του για την επίλυση του ζητήματος.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε εκ νέου στο θέμα της έλλειψης καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Σητείας καθώς παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας το πρόβλημα παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας καθώς, η έλλειψη καρδιολόγου επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του Χειρουργείου, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα της υποχρεωτικής προεγχειρητικής καρδιολογικής εκτίμησης αλλά και της περιεγχειρητικής κάλυψης σε περίπτωση εμφάνισης καρδιολογικών επιπλοκών. Αποτέλεσμα είναι η αναστολή όλων των επεμβάσεων (Γενικής Χειρουργικής / Ορθοπαιδικής / Μαιευτικής – Γυναικολογίας) και η ανάγκη διακομιδής των ασθενών στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, που σημειωτέον απέχει 1,5 ώρα από τη Σητεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών.

Γνωρίζουμε ότι προκηρύχθηκε μία θέση επικουρικού γιατρού, για να μπορέσει όμως η Καρδιολογική Κλινική να λειτουργεί και να εφημερεύει καθημερινά, είναι αδήριτη ανάγκη να προκηρυχθεί άμεσα τουλάχιστον μία θέση ακόμη ειδικευμένου γιατρού – καρδιολόγου. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση όμως οι ανάγκες θα καλυφθούν προσωρινά και στη συνέχεια οι ελλείψεις θα βγουν και πάλι στην επιφάνεια.

Μέχρις ότου όμως αποκατασταθεί η λειτουργία της Κλινικής με την πρόσληψη καρδιολόγων, οφείλετε να μεριμνήσετε για τη μετακίνηση, από την περιφέρεια, γιατρών, έτσι ώστε να καλύπτονται οι εφημερίες καθημερινά.

Παρακαλούμε όπως φροντίσετε για την άμεση κάλυψη των αναγκών της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σητείας.

Σε θέματα που αφορούν ανθρώπινες ζωές επιβάλλεται να δίνονται άμεσες, αποτελεσματικές λύσεις μακράς πνοής.

Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας και στην άμεση επίλυση του προβλήματος».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr/greece/article/eklisi-gia-kardiologo-sto-nosokomio-sitias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *