Βρήκε φάρμακο για καρκινοπαθή μέσω facebook

Τηλεφωνούσε για τρεις μήνες αναζητώντας το συγκεκριμένο φάρμακο σε φαρμακεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δεν το έβρισκε με τίποτα όμως και την έσωσε το facebook.

Το βρήκε στη Γερμανία.

Η γυναίκα η οποία είναι αδελφή καρκινοπαθούς και εργάζεται στο τελωνείο του Βόλου.

Η κυρία Τσουκαλά όπως είναι το όνομά της και σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής” τηλεφωνούσε από το Μάρτιο ως τις αρχές Μαΐου σε όλα τα φαρμακεία της χώρας αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία σε Αθήνα και επαρχία, με μηδενικό όμως αποτέλεσμα.

Η κυρία Τσουκαλά μπόρεσε να εντοπίσει σε ορισμένα φαρμακεία λίγες αμπούλες οι οποίες έπρεπε να φτάσουν στα χέρια της οικογένειας.

Τηλεφωνούσε μάλιστα και στα Σκόπια και τη Γερμανία αναζητώντας το φάρμακο.

Με τα πολλά βρήκε κάποιες ποσότητες φαρμάκου στο Λουτράκι, στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη.

Τελικά έβαλε αγγελία στο facebook, στην οποία έγραφε:

“Παρακαλώ θερμά όποιον μπορεί να βοηθήσει για να βρω ένα φάρμακο για χημειοθεραπεία του αδελφού μου…(όνομα φαρμάκου). Χρειαζόμαστε 11 αμπούλες των 100. Σας παρακαλώ από καρδιάς κοινοποιήστε το”.

Η ίδια αναφέρει ότι με το μήνυμα στο facebook βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι που απάντησαν και της εξασφάλισαν ένα μέρος της θεραπείας για τον αδελφό της.

Το φάρμακο βρέθηκε τελικά στη Γερμανία, σε κάποιες ποσότητες, σε μεγαλύτερη τιμή.

Η τιμή του συγκεκριμένου σκευάσματος είναι μόλις 3,75 ευρώ και για κάθε θεραπεία του ασθενούς χρειάζονται συνολικά 9 ενέσεις, δηλαδή 119 αμπούλες.

Η κυρία Τσουκαλά αναφέρει ότι οι εξαγωγείς φαρμάκων “εξαφανίζουν τα φτηνά φάρμακα από την ελληνική αγορά, αφού πετυχαίνουν μεγαλύτερα κέρδη στο εξωτερικό.

Πάντως να σημειωθεί πως το μαρτύριο της ξεκίνησε από το νοσοκομείο στην Λάρισα όπου δεν υπήρχαν ούτε τα απαραίτητα. Το νοσοκομείο δεν είχε τα απαραίτητα για τη βιοψία ενώ η οικογένεια αγόραζε με δικά της έξοδα ακόμη και τις γάζες και το Μπεταντίν.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vrhke_farmako_gia_ton_karkino_mesw_facebook.1922171.html

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *