Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εγκαίνια του νέου αξονικού και μαγνητικού τομογράφου

Μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο  του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λυκουρέντζου η σεμνή εκδήλωση των εγκαινίων του νέου αξονικού και μαγνητικού τομογράφου όπως επίσης και της νέας Θεραπευτικής Μονάδας του ΟΚΑΝΑ. Ο Υπουργός Υγείας φανερά ικανοποιημένος για το έργο που παράγεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας συνεχάρη τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όπως και όλο το προσωπικό που συμβάλει καθημερινά στην επίτευξη τέτοιων στόχων. Επισήμανε ότι σήμερα είναι σημαντική μέρα για το χώρο της υγείας και ιδιαίτερα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Τόνισε δε, τη μεγάλη σημασία της συλλογικής και συντονισμένης δράσης που αποτελεί και την απαραίτητη  προϋπόθεση για τέτοιες επιτυχίες.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γεώργιος Μπέζος στο σύντομο χαιρετισμό του  ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλο το προσωπικό που όπως είπε αποτελούν τους καθημερινούς του συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτή τη κοινή προσπάθεια και που με την τεχνογνωσία και τη δουλειά τους αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να αξιοποιούν κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που συμβάλει στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου.
Την σημερινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολις Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Σαμπαζιώτης Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Αγγέλακας Μανώλης, ο Διευθυντής του Υπουργού Πεντέας Σταύρος, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κατσικόπουλος Δημήτρης κ. Λαουδιάς Ιωάννης αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ  Γασγαλίδης Κώστας,  ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΑΝΑ Πλατανιάς Δημήτρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Αλευράς Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Νίκας Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Αναστασόπουλος Ευστάθιος, ο Δήμαρχος  Τριφυλλίας Κόλλιας Κωνσταντίνος, οι διοικητές των νοσοκομείων Σπάρτης-Παναρκαδικού-Ψυχιατρείου Τριπόλεως Κυπαρισσίας Πύργου, Κουφός Νικόλαος, Σιουρούνη Ελένη, Γκιόλα Σοφία, Μπόζος Παναγιώτης και Φιλιπποπούλου Ελένη αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κανάκης Άνδρεας, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει ως κάτωθι:
«Πανοσιολογιότατε, κύριε Υπουργέ, κύριε Βουλευτά ,κε Γενικέ Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου- Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου , κε Διοικητά και Υποδιοικητά της 6ης  ΥΠΕ, κύριοι Δήμαρχοι, κε αντιπεριφερειάρχα,  κε Αντιπρόεδρε  του ΟΚΑΝΑ, κοι συνάδελφοι Διοικητές άλλων νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κε Πρόεδρε του Ιατρικού Συλλόγου, κε Πρόεδρε του ΤΕΙ Καλαμάτας κοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι φίλες  και φίλοι.

 

Πρώτα  απ’ όλα θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που ανταποκριθήκατε στη πρόσκλησή μας και βρίσκεσθε  σήμερα εδώ   στην σεμνή μας εκδήλωση. Θα είμαι πολύ σύντομος.

 

Φίλες και φίλοι πολύ απλά: Σήμερα το νοσοκομείο μας  κάνει ένα ακόμα βήμα ουσιαστικής αναβάθμισης. Σήμερα οι άνθρωποι που υπηρετούν σε αυτό,  κατακτούν με την γνώση, την εμπειρία και την εργασία τους 2  ακόμα «μικρές» νίκες  στην αλυσίδα των σημαντικών επιτυχιών που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

 

Κύριε Υπουργέ σήμερα δικαιώνεται μια ομαδική προσπάθεια που τη χαρακτηρίζει η συλλογικότητα, η μεθοδικότητα κυρίως όμως η  πίστη ότι ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ  μπορούμε να πετυχαίνουμε τους  στόχους που θέτουμε.

 

Σε όλο λοιπόν το προσωπικό του νοσοκομείου που αποτελούν τους καθημερινούς συνεργάτες μου και εάν θέλετε και τους συνοδοιπόρους αυτής της κοινής  προσπάθειας για ακόμα μια φορά θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου.

 

Αποδεικνύουν ότι έχουν τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία να αξιοποιούν κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου μας.

 

Θέλω όμως να γνωρίζεται και κάτι ακόμα και το λέω για πρώτη φορά: κάθε φορά που θέταμε ένα στόχο, πάντα βρίσκονταν κάποιοι- θέλω να πιστεύω με καλοπροαίρετη διάθεση- που μας έλεγαν ότι αυτό μην το ξεκινάτε γιατί θα απογοητευτείτε και  δεν πρόκειται τίποτα να γίνει. Και αναφέρομαι ενδεικτικά είτε στην λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων, είτε στη λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου που εκκρεμούσε από το 2000, είτε στην στελέχωση και την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, είτε στη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής.

 

Συμπέρασμα λοιπόν κύριε Υπουργέ: δεν απογοητευτήκαμε από λόγια μιζέριας, δεν απελπιστήκαμε από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις κυρίως όμως δεν δειλιάσαμε στο μέγεθος των προβλημάτων που συναντούσαμε. Στόχος μας ένας και μοναδικός: η αναβάθμιση του νοσοκομείου μας που αποτελεί και το στολίδι μας και των υπηρεσιών που αυτό προσφέρει προς όφελος της υγείας των Πολιτών.

 

Σήμερα αυτό που  μπορούμε  να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι με το ίδιο πάθος την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δουλεύουμε.

 

Μπροστά μας  έχουμε πολύ δουλειά: ενδεικτικά σας αναφέρω ότι σε λίγο καιρό ξεκινά το  μεγάλο  έργο ενεργειακής εξοικονόμησης  για το νοσοκομείο μας συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την προμήθεια ακόμα 1.500.000 ευρώ  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, η κατασκευή 4 νέων περιφερειακών ιατρείων και η ολοκλήρωση των εργασιών κτιριακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου και Μεσσήνης αλλά και αρκετά ακόμα.

 

Για όλες τις παραπάνω δράσεις που είναι ενταγμένες στο ΕΣΠΑ θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά το περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

 

Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ την κα Μαλλιώρη και το Γενικό Διευθυντή το κο Πλατανιά,  τους δημάρχους της Μεσσηνίας για την δημιουργική σχέση συνεργασίας που έχουμε από κοινού οικοδομήσει, τον Σεβασμιότατο για την αγάπη του και την ουσιαστική του συμβολή σε κοινές δράσεις αλλά και τους απλούς πολίτες που καθημερινά συναντάμε στο χώρο του Νοσοκομείου και με ενθαρρυντικά λόγια μας προτρέπουν να συνεχίσουμε έτσι δημιουργικά.

 

Κλείνοντας  θέλω να ευχαριστήσω εσάς κύριε Υπουργέ και τους συνεργάτες σας για την μεγάλη βοήθεια που μας προσφέρετε καθημερινά στην επίλυση ζητημάτων.

 

Άφησα για το τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στη γυναίκα μου και στα 3 μικρά παιδιά μου –βλέπω μάλιστα ότι στα πίσω καθίσματα τα δύο μας παρακολουθούν-από τους οποίους  αντλώ καθημερινά δύναμη για όλη αυτή τη προσπάθεια. Σας ευχαριστώ θερμά»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *