Ιατρικός σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ωρα αλληλεγγύης και αντίδρασης για όλους τους ιατρούς

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τα δεδομένα στην Π.Φ.Υ. μετά τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας έχουν ως εξής:
Α. Ουδείς αναλαμβάνει ρητώς την ευθύνη για τα χρέη των ταμείων των ετών 2010-2011. Ο ΕΟΠΥΥ την αποποιείται όπως και την ευθύνη για τα χρέη του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2011.
Β. Το ήδη τεράστιο έλλειμμα των λίγων μηνών λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ προβλέπεται να διογκωθεί, άρα και τα χρέη προς τους γιατρούς για μελλοντική εργασία τους.
Γ. Τόσο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όσο και η εποπτεύουσα πολιτική ηγεσία αντί να συζητήσει τα προβλήματα προσπαθεί να τα παρακάμψει με απειλές, απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και παλαιοσυνδικαλιστικές φιοριτούρες.
Στο χώρο του ΕΣΥ:
Α. Απλήρωτη σκληρή εργασία (εφημερίες) παραμένει απλήρωτη.
Β. Οι χαμηλοί μισθοί των συναδέλφων του ΕΣΥ πρόκειται να μειωθούν κι άλλο.
Γ. Οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν καθημερινά.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ:
Το διοικητικό κόστος στην υγεία αυξάνει την ώρα που το μισθολογικό των ιατρών άδικα και βίαια περικόπτεται, ενώ οι «μανδαρίνοι» της υγείας και ιδιαίτερα εξ αυτών οι πτυχιούχοι ιατρικής υιοθετούν μια ολοένα και πιο προκλητική συμπεριφορά έναντι των δίκαιων αντιδράσεων του ιατρικού κόσμου.
Κατά συνέπεια αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι ώρα αλληλεγγύης και αντίδρασης για όλους τους ιατρούς. Για λόγους αξιοπρέπειας και κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα που διαχρονικά αποδεικνύεται «ακριβή
στα πίτουρα και φθηνή στο αλεύρι» οι γιατροί των νοσοκομείων και της Π.Φ.Υ. που σήμερα αγωνίζονται χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *