Εικόνες κατοχής σε συγκέντρωση συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη


Αφού έστησαν ένα καζάνι πάνω σε μία φιάλη γκαζιού μαγείρεψαν και μοιράστηκαν το κατσαμάκι , έναν χυλό από καλαμποκάλευρο, που το έτρωγαν στην κατοχή.

«Είναι η πέμπτη φορά που μας κόβουν τις συντάξεις. Ήρθαμε σήμερα συμβολικά εδώ να κάνουμε αυτό το κατοχικό έδεσμα, γιατί εκεί μας οδηγούν. Φάρμακα μας κόβουν, συντάξεις μας κόβουν, γιατρούς δεν έχουμε, δεν πάει άλλο. Πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Το επόμενο βήμα είναι να μας αφαιρέσουν και τη ζωή μας. Θεωρούν ότι οι συνταξιούχοι είναι κόστος. Το προσδόκιμο ζωής ανέβηκε, θεωρούν ότι ζούμε πολλά χρόνια και θέλουν να μας αφαιρέσουν και τη ζωή ακόμα» λέει πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.

Παράλληλα καταγγέλλει τη στάση του υπουργού Υγείας λέγοντας ότι στην προχτεσινή συγκέντρωση των συνταξιούχων τους αποκάλεσε τραμπούκους και ψεύτες. «Να δείτε μόνο τι γίνεται το πρωί εδώ στον ΕΟΠΥΥ. Οι συνταξιούχοι πληρώνουν εξολοκλήρου για τα φάρμακα και έρχονται στον ΕΟΠΥΥ με τις αποδείξεις να πάρουν τα λεφτά τους. Σε 29 νομούς της χώρας δεν έχουν πάρει τα λεφτά τους από την προηγούμενη φορά του Ιουνίου» προσθέτει ο κ Σαλονικιός.

Η «μαγείρισσα» της διαμαρτυρίας ,Μαρία Μουρατίδου, δίνει τη συνταγή για το κατσαμάκι λέγοντας: «Το κατσαμάκι γίνεται με λίγο λάδι, αλάτι, νερό και αλεύρι από καλαμπόκι. Το κάνω εγώ στο σπίτι μου το απόγευμα όταν δεν έχω τίποτα να μαγειρέψω. Κάνω κατσαμάκι και τρώμε, μας αρέσει. Αλλά το θέμα είναι ότι εκεί φτάνουμε. Το κατσαμάκι το έζησα στην κατοχή, την φτώχεια την έζησα τότε και τώρα τη ζω για δεύτερη φορά. Με τη σύνταξη που παίρνουμε ενισχύουμε τα παιδιά μας. Έχω ένα παιδί άνεργο, της κόρης μου της ήρθε φόρος 570 ευρώ. Που να βρει να τα δώσει που παίρνει 500 ευρώ. Θέλει να παντρευτεί και δεν έχει πόρους ζωής να παντρευτεί. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που το έχουμε όλοι, το έχει κι ο γείτονάς μου κι ο διπλανός μου κι ο συγγενής μου και όλοι»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *