Νέα από Αρκαδία. Προϊόντα με «ονοματεπώνυμο»

 

Αγωνίζονται σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις  της Αρκαδίας για να σταθούν στα πόδια τους και να κρατήσουν ή  και να ανυψώσουν της οικονομία του νομού. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα. Τουναντίον  βαριά και δυσεπίλυτα. Όμως καλόν είναι  να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες ότι θα μπορούσαν να πάνε πολύ καλύτερα και μακροπρόθεσμα να ευημερήσουν αν σταδιακά και μεθοδικά έκτιζαν  το προφίλ τους μέσα από τη δημιουργία αναγνωρίσιμης  μάρκας του προϊόντος τους,  ελκυστικής για τον πελάτη καταναλωτή.   Αυτό εξυπηρετεί στη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό και στη δημιουργία κατάλληλης και ευδιάκριτης εικόνας στον πελάτη. Η μάρκα προϊόντος είναι η ταυτότητα της επιχείρησης για τους πελάτες και τους προμηθευτές. Είναι ένα πλεονέκτημα για την αποδοχή της τιμής από μέρους των πελατών καθώς  μπορεί να οδηγήσει σε εξασφάλιση πιστώσεων από μέρους των προμηθευτών.

Η εικόνα αυτή έχει καταστεί εφικτή στον τομέα της οινοποιίας στην Αρκαδία, όπου σημαντικές ποσότητες κρασιού, μέσα από πιστοποιημένα οινοποιεία στη Μαντινεία και αλλαχού, διοχετεύουν την παραγωγή τους στα τέσσερα σημεία της υφηλίου, πρόσφατα μάλιστα και στην μακρινή Κίνα, με σημαντικά οικονομικά οφέλη. Γι αυτό και το μέλλον τους προδιαγράφεται ευοίωνο, παρά τη δεινή οικονομική κρίση στην οποία η χώρα έχει εισέλθει. Σύμμαχός τους η παγκόσμια οικονομική δικτύωση και η ολοένα αναπτυσσόμενη on-line επικοινωνία, που  έχουν αλλάξει θεμελιωδώς την αγορά, με τους νέους  ανταγωνιστές να διεκδικούν μια θέση σε αυτήν. Γι αυτό και  λόγω του ανταγωνιστικού χαρακτήρα των αγορών και του αυξανόμενου αριθμού των επιλογών, είναι σημαντικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να τοποθετηθούν με μια ξεκάθαρη εικόνα και σύγχρονες προσφορές.

Πως θα επιτευχθεί αυτό; Ασφαλώς πρώτα και κύρια με την ποιότητα του προϊόντος, σημαντικό στρατηγικό  παράγοντα επιτυχίας και κατόπιν με τη σωστή και τεκμηριωμένη διαφήμιση και προώθηση μέσω των ΜΜΕ. Όλα τα άλλα έρχονται στη συνέχεια. Η αγορά έχει την  εμπειρία και αξιολογεί τις μάρκες προϊόντων από την εμφάνισή τους, την επικοινωνία τους, τη συμπεριφοράς τους, την απόδοσή τους και τον χρόνο ζωής τους. Και ανταμείβει τις καλύτερες.

 

 

Πριγκιπικές επισκέψεις

Φούντωσαν  οι φήμες  ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, είχαν έρθει για διακοπές στη χώρα μας, αφού το πριγκιπικό σκάφος, σύμφωνα με κατοίκους, βρέθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ανοιχτά του Αρκαδικού χωριού, κοντά στο Αστρος Κυνουρίας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το πριγκιπικό ζεύγος έρχεται στη χώρα μας. Πέρυσι το σκάφος τους εθεάθη στο Ιόνιο. Φέτος μάλλον επέλεξαν την πανέμορφη παραλιακή Αρκαδία για ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος! Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι επίσημες διακοπές της Κέιτ και του Γουίλιαμ θα ξεκινήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου από τη Σιγκαπούρη. Μετά το σκάνδαλο όμως που ξέσπασε στη Μεγάλη Βρετανία με τις hot φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι,  οι δυο τους θέλησαν να αποφύγουν τις κάμερες και τους παπαράτσι και να έρθουν ινκόγκνιτο στη χώρα μας για μια ακόμη φορά! Πηγή: http://www.star.gr

Ζητά εξηγήσεις

Για μια ακόμη φορά, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, προερχόμενος από την παράταξη του δημάρχου, κ. Σαμαρτζής, με ανοιχτή επιστολή του  ζητά από τον κ. Σμυρνιώτη ενημέρωση σχετικά με δυο αποφάσεις που αφορούν έργα της  ΔΕΥΑΤ: Ήτοι: 1) Που έγιναν τα συγκεκριμένα έργα, ακριβώς, 2) Ποιές οι τεχνικές τους προδιαγραφές 3) Ποιά η επιτροπή παραλαβής τους και 4) Γιατί τα εντάλματα πληρωμής αυτών των έργων τα υπογράφετε  εσείς,  όταν ο νόμος που αναφέρεται στη λειτουργία της ΔΕΥΑΤ(άρθρο 17 παρ, 1 του 1069/80) ορίζει ρητά ως μοναδικό αρμόδιο για την υπογραφή όλων των ενταλμάτων πληρωμής τον εκάστοτε Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας.
Κατά τον κ. Σαμαρτζή οι δημόσιες αυτές  ερωτήσεις του οφείλονται στο ότι ο δήμαρχος αδιαφορεί για τους νόμους και τις διαδικασίες καθώς «στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου απολαμβάνετε τα οφέλη της εκκωφαντικής σιωπής  του συνόλου της πλειοψηφίας σας».  

Σχολικά είδη

Με την έναρξη  του σχολικού έτους και στα πλαίσια της προσπάθειας της Ενορίας του Αγίου Βασιλείου  για την στήριξη των οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες, συγκεντρώνονται  σχολικά είδη, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδιά σε σχολική ηλικία.  Τα είδη τα οποία θα συγκεντρώνονται είναι: σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, ζωγραφιές, γόμες, ξυλομπογιές κ.λ. Η συγκέντρωση των ειδών άρχισε από χθες Δευτέρα 3  Σεπτεμβρίου,   τις ημέρες και τις  ώρες λειτουργίας του Φιλανθρωπικού Προγράμματος « Το καλάθι του Πτωχού Αδελφού »,  δηλαδή κάθε Δευτέρα – Τετάρτη και Πέμπτη από  6.30 έως 8.30 μ.μ., όπως επίσης,  καθημερινά,  στο γραφείο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού,  επί της Πλατείας Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως. Όσοι μπορούν καλό είναι να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

«Τανία οδός …»

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του γυμνασίου του Καστρίου στις 30 Αυγούστου 2012, 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νεοκδοθέντος βιβλίου με τίτλο “Τανία οδός, Οδοιπορικό στα Καστριτοχώρια ” που δημιούργησαν η Γιάννα Χάγια και ο Ηλίας Χαλκιάς. Εύστοχες οι εισηγήσεις των παρουσιαστών Χριστόφορου Νικολάου, γεωπόνου, Γιώτας Χαλούλου, φιλολόγου και των δημιουργών. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Παρευρέθηκαν πάρεδροι τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, και πλήθος κόσμου. Καλοτάξιδο το βιβλίο και καλή συνέχεια στους δημιουργούς του.

Συλλαλητήριο

Στη ΔΕΘ για άλλη μια φορά τα Συνδικάτα κινητοποιούνται. Διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη 2012 στη Θεσσαλονίκη στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το συνδ. κίνημα της Αρκαδίας, στο αγωνιστικό αυτό ραντεβού, θα δώσει το δικό του παρόν. Θα ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους από όλη τη χώρα.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας αποφάσισε τη συμμετοχή του στη Δ.Ε.Θ και θα δρομολογήσει λεωφορεία για την Θεσ/κη. Γι αυτό και καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα Σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο.  Η αναχώρηση θα γίνει  Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 7:30 το πρωί από Μεγ/λη και στις 8:30 το πρωί από Τρίπολη.     Η επιστροφή έχει προγραμματιστεί για την  Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου το πρωί από  Θεσ/κη.

51 χρόνια μετά

Την  Κυριακή 2α Σεπτεμβρίου 2012, η Ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, είχε την μεγάλη και ξεχωριστή τιμή να φιλοξενήσει στο Αναλόγιο του Πρωτοψάλτου και πάλι μετά από 51 χρονιά τον κ. Στυλιανό Μπονάνο, Πρωτοψάλτη και καθηγητή  Θεολόγο.

Ο κ. Μπονάνος από το πρωί ανέλαβε την διακονία του Αναλογίου και μαζί με πλειάδα ιεροψαλτών και παλαιών μαθητών του, απέδωσαν άριστα και με μοναδικό τρόπο τους ύμνους της θείας λατρείας.

Χαμογελάτε

 -Κάποτε ο Κράτης ο Κυνικός φιλόσοφος, δεν απάντησε σε μια ερώτηση του φιλοσόφου Στίλπωνα, αλλά άφησε μια πορδή εκφράζοντας έτσι την περιφρόνησή του. Ο Στίλπωνας αντιμετώπισε μια τέτοια στάση με την παρατήρηση:

  «Γνώριζα ότι η απάντησή σου θα ήταν εντελώς άσχετη προς την ερώτησή μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *