ΙΣ Αργολίδος. Ενημέρωση για τις ελλείψεις του Sintrom

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

 

Στις 28 Αυγούστου δεχθήκαμε προφορικές καταγγελίες ότι το φάρμακο Sintrom  παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη στην αγορά και οι ασφαλισμένοι όχι μόνο δεν το βρίσκουν αλλά και τα φαρμακεία αδυνατούν να το προμηθευτούν. Σε γραπτή επικοινωνία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδος επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες αυτές και γιαυτό προχωρήσαμε σε αναφορά προς την Εισαγγελία Ναυπλίου.

Ευχαριστούμε τον αρμόδιο Εισαγγελέα ο οποίος άμεσα επιλήφθηκε του θέματος και μετά τη δική του παρέμβαση και επαφή με τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση του φαρμάκου (εταιρεία Novartis, Φαρμακαποθήκες κλπ) ως δια μαγείας αποκαταστάθηκε η διακίνηση του φαρμάκου που είναι τόσο απαραίτητο για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών.

Οι λόγοι της έλλειψης αυτής δεν ήσαν ουσιαστικοί (καθόσον το κάθε κουτί κοστίζει μόνο 2,54 ευρώ) αλλά εμπορικού χαρακτήρα, υποδηλώνοντας μια ανεπάρκεια επιτήρησης του συστήματος διακίνησης και διάθεσης φαρμάκων στην Ελληνική αγορά. Είναι απαράδεκτο εν έτει 2012 να έχουμε ανάγκη τον Εισαγγελέα για μπορέσουμε να απαλείψουμε τέτοια φαινόμενα που απειλούν τη Δημόσια Υγεία.

Παράλληλα ζητάμε τη συνδρομή των Φαρμακοποιών και του Φαρμακευτικού Συλλόγου στο τομέα της έγκαιρης διαπίστωσης ελλείψεων στην αγορά φαρμάκων που θεωρούνται αναντικατάστατα και απαραίτητα για τη Δημόσια Υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *