Νέα από Αρκαδία. Παραβάτες χωρίς τιμωρία

Από τις τελευταίες  αυτοδιοικητικές εκλογές, εδώ και ενάμισι χρόνο, μέχρι σήμερα, επί της ουσίας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα στο ζήτημα της ευταξίας και καθαριότητας  της πόλης. Σε αυτό  το θλιβερό συμπέρασμα καταλήγουν οι κουβέντες, οι διαπιστώσεις και τα δημοσιεύματα των τοπικών εντύπων και των ηλεκτρονικών στηλών. Ναι μεν ο Γιάννης Σμυρνιώτης  θεωρείται σοβαρός αλλά από την άλλη και στην αρχή της δημαρχιακής τους διαδρομής, τα ίδια θετικά σχόλια είχαν εισπράξει τόσο ο Δήμος Σωτηρόπουλος όσο και ο Αλέκος Κοτσιάνης.  Και οι τρεις στα λόγια συμφωνούσαν και σε υποσχέσεις πλειοδοτούσαν. Όμως στην συνέχεια άκρα του τάφου σιωπή. Απολύτως τίποτα. Καμία αλλαγή. Όλες οι τριτοκοσμικές κακοδαιμονίες και παραμορφώσεις στην πυραμίδα του δήμου και της οικονομίας του παραμένουν ακλόνητες, αναλλοίωτες και ακούνητες.
Παράδειγμα. Έγινε κάτι σχετικό με την διαχείριση των σκουπιδιών; Όχι! Δημιουργήθηκαν αξιόπιστοι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή του νόμου και της τάξης στην πόλη μας; Πλάκα κάνεις! Τιμωρούνται παραδειγματικά, οι επίορκοι δημοτικοί λειτουργοί; Καλά που ζεις!
Έκλεισαν και σφραγίστηκαν τα μαγαζιά των παραβατών  και καταπατητών του δημοτικού χώρου; Μηδαμινά πράγματα! Καταπολεμήθηκε η ηχορύπανση; Παραμύθια. Εξαφανίστηκε η παράνομη στάθμευση; Μωρ’ τι μας λες; Ακόμα και σιδερένια κολωνάκια έκοψαν με σιδεροπρίονο  κάποιοι  αθεόφοβοι σε κεντρικό σημείο, προκειμένου να παρκάρουν ανενόχλητοι.

Όπου καταγράφεται παράβαση, κατά περίεργο τρόπο η ποινή ή δεν εφαρμόζεται ή εξαντλείται σε απλά χάδια, σε σημείο που να συμφέρει η αγνόησή της, με οποιοδήποτε τίμημα. Ασε δε που  κάποιοι αποθρασύνθηκαν και απειλούν με τη ζωή του  τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.
Φανταστείτε παραλυσία και φεουδαρχική ιδεολογία που ακόμα και τώρα στην τραμπάλα της καταστροφής, ο καψερός ο Καρλής  εις μάτην αναλώνεται προσπαθώντας να πείσει δήμαρχο και λοιπούς επί των οικονομικών  για την ανάγκη παραδειγματικής τιμωρίας και αναγκαστικής είσπραξης των βεβαιωμένων παραβάσεων για το καλό του δήμου.
Με άλλα λόγια οι δικοί μας οι κυβερνήτες του δήμου  παριστάνουν τους μεταρρυθμιστές και η πόλη παριστάνει ότι είναι ευρωπαϊκή. Τρομάρα μας.

 

 

 

Καταδίκη υπαλλήλου

Υπάλληλος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης συνελήφθη επ αυτοφόρω από την Ασφάλεια, μετά και από καταγγελία του προσωπικού το ιδρύματος, με την κατηγορία  ότι χορηγούσε σε ασθενή ακατέργαστη κάναβη. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και μετά  στο αυτόφωρο όπου καταδικάστηκε σε  δύο χρόνια και τρεις μήνες  φυλακή, με τριετή αναστολή. Κατόπιν αυτού η διοίκηση του νοσοκομείου έθεσε τον υπάλληλο σε  αργία ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Αξιοθέατα και ποδήλατο

Μια διαφορετική προσέγγιση επέλεξε η Ραδιοφωνία-Τηλεόραση της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk (BR) για να γνωρίσουν οι τηλεθεατές του την ελληνική φύση και τα Ελληνικά αξιοθέατα των Αρχαιολογικών περιοχών κλπ. με τα ποδήλατα, πράγμα που δίνει μια καλή ευκαιρία για διαφήμιση του Ελλαδικού χώρου και των προϊόντων της χώρας.

Στο φετινό του ταξίδι, το κρουαζιερόπλοιο “BERLIN” με τους τηλεθεατές της BR θα δέσει στο λιμάνι του Ναυπλίου στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου απ‘ όπου οι ποδηλάτες θα επισκεφθούν το Ναύπλιο και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Την Τρίτη στις 8.30 το απόγευμα στην «πλατεία Συντάγματος» ο δήμος Ναυπλιέων θα διοργανώσει «Ελληνική βραδιά» προς τιμήν των Γερμανών ποδηλατών, ενώ την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί ομάδα 220 γερμανών ποδηλατών διαφόρων επαγγελμάτων και με ηλικίες πάνω των πενήντα ετών, συνοδευόμενη από ποδηλάτες της Αργολίδας, θα ξεκινήσει απ το λιμάνι του Ναυπλίου για να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Φαρμακοποιοί Ναυπλίου

Συνάντηση με τους φαρμακοποιούς του δήμου Ναυπλιέων, είχε χθες ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, με αφορμή την κινητοποίηση που ξεκίνησε ο κλάδος στις 16 Αυγούστου αναστέλλοντας τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους Ο δήμαρχος τους ζήτησε να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο έτσι ώστε να μην στερηθούν τα φάρμακά τους οι συμπολίτες που αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο του κόστους της αγοράς, λαμβάνοντας τη θετική τους διαβεβαίωση, στα πλαίσια πάντα των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της ίδρυσης Κοινωνικού Φαρμακείου, γεγονός που έτυχε ευμενούς υποδοχής  από την πλευρά των μελών του διοικητικού συμβουλίου του φαρμακευτικού συλλόγου, αφού δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το νέο θεσμό, με όλες τους τις δυνάμεις.

Εκδήλωση για επενδύσεις

Η ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ ΑΕ. ΟΤΑ, ανακοινώνει, ότι, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής επενδυτικών σχεδίων, στο πλαίσιο του Τοπικού της Προγράμματος Προσέγγισης LEADER Βόρειας Πελοποννήσου, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΟΒΑ, Καλαμάτας 113 Τρίπολη.

ΕΠΑΛ Αστρους
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27-8-2012, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ένας Τόπος – Ίσες Ευκαιρίες» του Στράτη Δαλιάνη Νίκος Πολυμενάκος, ζήτησε από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να διαψεύσουν την επικίνδυνη φημολογία που εδώ και καιρό αιωρείται,  περί μεταφοράς του ΕΠΑΛ Αστρους στον Άγιο Ανδρέα (γιατί άραγε κάποιοι θεωρούν ως δεδομένο και ανοίγουν το δρόμο για το κλείσιμο του Γυμνασίου Αγίου Ανδρέα;) και τη στέγαση του Δημαρχείου στο κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Αστρους. Ο Δήμαρχος, με τη μη διάψευση των φημών, σύμφωνα με την καταγγελία της ως άνω παράταξης, συνεχίζει να ενισχύει αυτή τη φημολογία, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τη ζημιά που προκαλείται στα δύο παραπάνω σχολεία. Η μεταφορά του ΕΠΑΛ Αστρους σε άλλο χώρο δε μπορεί και δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί για πολλούς και σημαντικούς λόγους, γεγονός που  ανέπτυξε και τεκμηρίωσε στην ερώτηση – τοποθέτησή του ο Νίκος Πολυμενάκος.

Προγράμματα για ανέργους

Το Κ.Ε.Κ. «ΑΤΤΙΚΗΣ» θα υλοποιήσει στο Ξηροπήγαδο Αρκαδίας, επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων διάρκειας 100 ωρών σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής με δωρεάν πιστοποίηση.

Τα Προγράμματα  απευθύνονται σε ανέργους εγγεγραμμένους  στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ηλικίας άνω των 18 ετών. Στους συμμετέχοντες   θα δοθεί μετά τη λήξη των προγραμμάτων εκπαιδευτικό επίδομα 2,00 € ανά ώρα κατάρτισης.

Ξέρατε ότι:

Η ηλεκτρική καρέκλα επινοήθηκε από έναν οδοντίατρο.
Το 97% των αμερικανικών χαρτονομισμάτων έχουν ίχνη κοκαΐνης.
Ο Τσάρλι Τσάπλιν (ο αυθεντικός) βγήκε τρίτος σε έναν διαγωνισμό σωσιών του Τσάρλι Τσάπλιν.
Τα κουνούπια προσελκύονται περισσότερο από ανθρώπους, που μόλις έχουν φάει μπανάνα.
Λέμε γείτσες όταν φταρνίζεται κάποιος γιατί η καρδιά του σταματάει για 1 millisecond.
Στην αρχαία Ρώμη, όταν κάποιος κατάθετε στο δικαστήριο, μπορούσε να ορκιστεί
στους..όρχεις του.

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Παραβάτες χωρίς τιμωρία”

  1. Και ουτε προκειται να γινει τιποτα σ’αυτον τον τοπο .

    Το γιατι ειναι πολυ απλο .Κατοικειται απο Ελλαδιτες !
    Μια φαρα που εχει καποια ιδιαιτερα χαρακτηριστικα .
    Ποια ειναι αυτα ;
    Δεν εχει νοημα να τα απαριθμουμε ,ολοι ξερουμε τι σοϊ κουμασια ειμαστε και πως ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ σαμποταρουμε τη χωρα και το μελλον των παιδιων μας !!!

    Θα σταθω σε μια φραση του καμερον του Βρεττανου Πρωθυπουργου (σε μια συζητηση για τον Αγγλικο ΟΣΕ) : “εμεις συναγωνιζομαστε κρατη πρωτοπορα και πρεπει να σταθουμε στο υψος των περιστασεων…”

    Καταλαβατε τη διαφορα ;;;

    Εμεις οι παντογνωστες ,εμεις οι περηφανοι ,εμεις που σαν και μας κανεις ,εμεις ο ομφαλος του κοσμου ,εμεις που δωσαμε τα φωτα στον πολιτισμο ,εμεις ,εμεις ,εμεις …
    Μονο λογια ξερουμε να λεμε και απο πραξεις ,ΤΙΠΟΤΑ !

    Οι Αγγλοι που δε υπηρχαν οταν εμεις διδασκαμε Ιατρικη ,Φιλοσοφια ,Μαθηματικα και ολα τα υπολοιπα τα παρελαβαν τα αξιοποιησαν και να’τοι ,τωρα ,πρωτοποροι στην τεχνολογια την ερευνα ,τις επιστημες ,τον πολιτισμο !!!
    Εμεις ,απομειναμε να τους κοιταμε σαν χανοι !

    Ποιος ειναι ο λογος που εμεις ΣΥΝΕΧΩΣ συναγωνιζομαστε κατωτερους ειναι ευκολο να απαντηθει .
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να ανηκουμε στα πολιτισμενα κρατη .Τελεια και παυλα ._

    Το γιατι ας το αναζητησει ο καθενας μας στην καθημερινοτητα του .
    Στο ποσες φορες παρκαρε παρανομα γραφοντας τον διπλανο του ξερετε που , ποσες φορες εκλεψε απο την εφορια , ποσες φορες περασε με “βαθυ πορτοκαλι” ,ποσες φορες πεταξε τα σκουπιδια στο δρομο ,ποσες φορες τηρησε το νομο ποσες φορες εβαλε μεσο για να παρανομησει και αλλα μυρια που κανουν τη διαφορα .

    Στις πολιτισμενες κοινωνιες ΤΗΡΕΙΤΑΙ ο νομος .Υπαρχουν και εκει παραβατες που ,ομως ,τιμωρουνται .
    Εμεις κανουμε τα παντα ωστε οι παραβατες να εξυμνουνται !!!

    Για να σας δω τωρα .
    Για σηκωστε το χερι ,ποιος καταλαβε γιατι ειμαστε παντα σ’αυτο το χαλι …

    Κανεις ,ετσι .

    Αναμενομενο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *