Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ ιατρών σχετικά με την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΣΚ-Γιατρών Ι.Σ.Α
Η ΠΑΣΚ- Γιατρών για μία ακόμη φορά καταγγέλλει την έλλειψη σχεδιασμού και άσκησης  συγκροτημένης πολιτικής υγείας από την πολιτική ηγεσία του  Υπουργείο Υγείας .
Η κατάργηση του  51% από τους  γιατρούς στις ιατρικές εταιρείες ,με την παράλληλη κατάργηση των γεωγραφικών ορίων άσκησης  του ιατρικού επαγγέλματος  ,θα επιφέρει αποδιοργάνωση των υπηρεσιών υγείας και αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των γιατρών ,που προφανώς δεν θα μειώσει την δαπάνη των προσφερομένων ιατρικών υπηρεσιών αλλά αντιθέτως θα αυξήσει την δαπάνη στον οικογενειακό προϋπολογισμό .
Η πεφωτισμένη(ιλλουμινάτοι)  ηγεσία του υπουργείου υγείας δεν μπορεί και δεν θέλει να κατανοήσει ότι ,η υγεία δεν μπορεί να είναι εμπορικό προϊόν ,αλλά είναι υπέρτατο κοινωνικό αγαθό που δεν υπόκειται στους νόμους και τους κανόνες της αγοράς.
Άλλο η μείωση της δαπάνης και της σπατάλης και άλλο η παράδοση χωρίς κανόνες και ελέγχους ποιότητας στα μονοπώλια (κερδοσκοπίας )υγείας .
Θεωρούμε ότι ο αιφνιδιαστικός τρόπος που παραχωρήθηκε ο ιδιωτικός τομέας της υγείας στους κερδοσκόπους και τα μονοπώλια ,παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τον υπουργό ,μας επιτρέπει να  σκεφτούμε στην καλλίτερη περίπτωση αδυναμία χάραξη στρατηγικής και σχεδιασμού για τον ιδιωτικό τομέα υγείας(κάτι που μας έχει συνηθίσει η πεφωτισμένη ηγεσία του υπουργείου υγείας) και στην χειρότερη εξυπηρέτηση οργανωμένων κερδοσκοπικών συμφερόντων με ότι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει .
Στο σημείο αυτό θέλουμε να επαναλάβουμε και το ασυνάρτητο των συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κλινικών που δρομολογεί η πεφωτισμένη ηγεσία του υπουργείου υγείας .
Ένα μέτρο το οποίο με σωστό σχεδιασμό και σωστή χρήση των επιδημιολογικών και δημογραφικών δεδομένων ανά γεωγραφική περιοχή ,θα μπορούσε να επιφέρει βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και εξορθολογισμό του κόστους ,μετατρέπετε στα χέρια των ιλλουμινάτοι αλλά μαθητευόμενων μάγων σε εργαλείο υποβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση του κόστους .
Αξιότιμοι κύριοι μεταξύ του προφίλ που τα ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα) δημιουργούν στην πεφωτισμένη ηγεσία του υπουργείου υγείας και της εφαρμοσμένης πολιτικής υγείας, υπάρχει χάος δηλαδή αναποτελεσματικότητα .
Και επειδή η αποτυχία ή η επιτυχία πιστώνονται και στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός ,ο Ι.Σ.Α και η παράταξη μας  είναι απέναντι σε πολιτικές χωρίς σχεδιασμό ,χωρίς στρατηγική και χωρίς αποτέλεσμα όταν μάλιστα αποκλείονται από οποιοδήποτε διάλογο οι θεσμοθετημένοι φορείς .
Δρ. Νικόλαος Εμμ.  Μπατάκης
Συντονιστή ς Δ/ντής  Ακτινολόγος
Επικεφαλής της ΠΑΣΚ-ΓΙΑΤΡΩΝ Ι.Σ.Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *