Διενεργήθηκε στις 29.07.2011 η πρώτη Ηλεκτρονική Δημοπρασία (e-Αuction)

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Διενεργήθηκε χθες 29.07.2011, στα Γραφεία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ), του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α), η πρώτη Ηλεκτρονική Δημοπρασία (e-Αuction), για την προμήθεια 3 δραστικών ουσιών με 5 κατηγορίες και με προϋπολογισθείσα δαπάνη 2.167.573,00 €, όπως υπολογίστηκε με βάσει τις υφιστάμενες τιμές του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων και τις αιτούμενες ανάγκες τριών  Νοσοκομείων (ΓΝ Ευαγγελισμού, ΓΝ Γεννηματά και ΓΝ Ασκληπιείου Βούλας).

Ο ανωτέρω ηλεκτρονικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διενεργήθηκε στις 8 Ιουλίου 2011, με τη συμμετοχή ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών. Συνολικά, συμμετείχαν 14 εταιρείες ενώ μετά την Αξιολόγηση των Δικαιολογητικών Συμμετοχής, των Τεχνικών Προσφορών και των αρχικώς υποβληθεισών Οικονομικών Προσφορών, συνέχισαν και συμμετείχαν στη χθεσινή Ηλεκτρονική Δημοπρασία (e-Αuction) 11 εταιρείες.

Οι επιτευχθείσες τιμές που προέκυψαν από την Ηλεκτρονική Δημοπρασία (e-Αuction) κατέληξαν τελικώς σε  δαπάνη 436.834,14 €,  ήτοι μείωση 79,85 %  του αρχικού προϋπολογισμού, εξοικονομώντας για το Ελληνικό Δημόσιο συνολικό όφελος  1.730.738,86 €.

Η ολοκλήρωση της πρώτης Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας (e-Αuction) δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες  για σημαντική μείωση του κόστους των προμηθειών του ΕΣΥ με τη γενικευμένη αξιοποίηση της μεθόδου αυτής στο Σύστημα Προμηθειών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *