ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ. Τίμιες, σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις τώρα!

ΚΟΖΑΝΗ 31/8/12

 


 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

 

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι πλέον δραματική για λόγους που επανειλημμένα έχουν εντοπιστεί και περιγραφεί από το σύλλογό μας.

Από 3/9/12 οι φαρμακοποιοί και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί του ΕΟΠΥΥ όλης της χώρας αναστέλλουν την πίστωση- σύμβαση με τον οργανισμό που σχεδιάστηκε εκ του προχείρου από ανθρώπους που έθεσαν την υγεία του πολίτη κάτω από λογιστικά και όχι ανθρωποκεντρικά κριτήρια.

Μόνη λύση για μια πραγματική ανοικοδόμηση της υγείας από την τραγική κατάσταση που την οδήγησαν οι τροϊκανικές λογικές της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας είναι η παραίτηση όλων των συμβεβλημένων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, εδώ και τώρα και όχι η λογική του «σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω» δεδομένης και της ομολογίας του υφυπουργού κ. Σαλμά ότι η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ εμπεριέχει και το ρίσκο της μη πληρωμής από τον οργανισμό που αποτελεί ξεκάθαρη ομολογία κοροϊδίας με υπουργική βούλα.

Οι συνάδελφοι ελευθεροεπαγγελματίες του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να επανέλθουν στις πάγιες και διαχρονικές θέσεις του ΙΣΚ και του ΠΙΣ όπως αυτές εκφράστηκαν και έγιναν αποδεκτές από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων κατά τις γενικές συνελεύσεις τόσο του οικείου ιατρικού συλλόγου όσο και του ΠΙΣ για:

 

  1. Ελεύθερη πρόσβαση στον ΕΟΠΥΥ όλων των γιατρών.
  2. Αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση με τιμολόγιο που θα αποτελέσει προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ του ΠΙΣ και του υπουργείου.
  3. Συλλογική σύμβαση εργασίας μέσω των ιατρικών συλλόγων.
  4. Ενίσχυση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με θέσπιση ιατρικών πρωτοκόλλων για φάρμακα και πράξεις ώστε να εξαλειφθεί η σπατάλη.
  5. Αυστηρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για τους παραβάτες.

 

Όλα τα υπόλοιπα όπως και αν βαφτίζονται (αναστολή, επίσχεση, κυλιόμενη αποχή κτλ) εμπίπτουν στη λογική του «τραβάτε με κι ας κλαίω» και αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.

Τίμιες, σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις τώρα!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Βασίλειος Α. Βασιλακόπουλος                                      Αγάπιος Γαβριηλίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *