Το Σωματείο Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων για τις κινητοποιήσεις της ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ

Θεσσαλονίκη, 30/08/2012
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Σωματείο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων του Ν. Θεσ/νίκης με συνεχή παρουσία εδώ και ένα χρόνο περίπου καλούσε τα μέλη του, αλλά και τους συναδέλφους ιδιώτες άλλων ειδικοτήτων να μη συμβληθούν κατ’ οιονδήποτε τρόπο με τον ΕΟΠΥΥ, δεδομένης της προχειρότητας του εγχειρήματος, της αδιαλλαξίας του Υπουργείου Υγείας και της άρνησής του να προχωρήσει σε συλλογικές συμβάσεις με τους ιδιώτες ιατρούς με αξιοπρεπείς αμοιβές για όλους μας.
Αρκετοί ιδιώτες συνάδελφοι προχώρησαν ωστόσο στη σύναψη τηλεφωνικών συμβάσεων με τον Οργανισμό, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις μας αλλά και τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων (ΠΙΣ και ΙΣ). Φάνηκαν στα μάτια των ιθυνόντων του Υπουργείου, αλλά και όλων εμάς, ότι αποδέχονται να συμβληθούν με έναν Οργανισμό χρεωκοπημένο εν τη γενέσει του, αφερέγγυο προς τους προμηθευτές του και αναποτελεσματικό προς τους ασφαλισμένους του.
Ως εκ τούτου, οι προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις έναντι του ΕΟΠΥΥ από τους συμβεβλημένους ιδιώτες ιατρούς δεν μπορούν παρά να προκαλέσουν την ειρωνεία και τις λοιδορίες του Υπουργείου και το πικρό μειδίαμα όλων εμάς που είχαμε επανειλημμένα προειδοποιήσει για αυτήν την κατάληξη. Έστω και τώρα, αυτήν την ύστατη ώρα προ της πλήρους απαξίωσης και αφανισμού του ιδιώτη ιατρού στη χώρα μας, καλούμε τους συμβεβλημένους συναδέλφους να προχωρήσουν άμεσα στη διακοπή των «συμβάσεων» και να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, απαιτώντας συλλογικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς αμοιβές και ουσιαστική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.-
Το ΔΣ του Σωματείου Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Ν. Θεσ/νίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *