Νέα από Αρκαδία. Απαράδεκτες καταστάσεις

Καταδικαστέα από κάθε άποψη η αντίδραση του δημάρχου και κατοίκων της Κορίνθου στη μεταφορά λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο της πόλης. Η διακοπή της παροχής νερού και τα λόγια μίσους  που εκφέρθηκαν, όπως «βρισκόμαστε σε πόλεμο και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται»,  συμμαχώντας με ιδεολογικά αντιφατικές δυνάμεις τις οποίες ενώνει η διασταλτική έννοια του τοπικού συμφέροντος, αντιγράφοντας το παράδειγμα της Κερατέας, με ιδιαίτερη χυδαιότητα, δεν περιποιούν ιδιαίτερη τιμή στο αξίωμα του ανδρός. Όπως επίσης και οι ανάλογες δηλώσεις, ίσως μικρότερου βεληνεκούς, άλλων δημάρχων αλλά και αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης που προσπαθούν να μιμηθούν συναδέλφους τους  σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας.

Πρέπει, επί τέλους,  να γίνει κατανοητό και σαφές ότι αυτές δεν ταιριάζουν ούτε στην κουλτούρα μας, ούτε βεβαίως στο νομικό πολιτισμό μας.  Είναι επιεικώς πολιτικά και κοινωνικά απαράδεκτες καθώς  διαμορφώνουν περιβάλλον αντιδημοκρατικό, προπαρασκευάζουν μέλλον σκοτεινό, εγκαθιδρύουν καθεστώς φόβου, διώξεων και φασισμού. Δεν είναι ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Τα άρρωστα μυαλά που μπορεί να φαντάζονται ότι θα «καθαρίσουν» τη χώρα από τους ξένους μετανάστες, δεν πρέπει να παραβλέπονται αλλά  να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα. Η Ελλάδα δεν αντέχει έναν  υπερβολικά μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών και ουδόλως πρέπει  να νομιμοποιήσει την τυφλή βία και τον απροκάλυπτο ρατσισμό.

Οι αρχές οφείλουν ταχύτατα να λάβουν τα μέτρα τους και οι ηγεσίες των κομμάτων να καταδικάσουν τα προκατασκευασμένα γεγονότα των δήθεν «αγανακτισμένων» πολιτών. Αν ο δημοκρατικός κόσμος μείνει απαθής σε λίγο θα κυκλοφορούν περίπολα  στις γειτονιές κάθε επαρχιακής μεγαλούπολης και η ακροδεξιά τρομοκρατία θα βρει πεδίο ελεύθερο για εγκληματική δράση.

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, να ληφθούν  άμεσα, πριν γιγαντωθεί η ακροδεξιά τρομοκρατία η οποία πρέπει να ελεγχθεί και να συντριβεί. Αν αργοπορήσουμε ίσως  είναι αργά.

 

 

 

Ποινές

Τα ψέματα τελείωσαν για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχετικά με τις παράνομες χωματερές. Ύστερα από σχετικούς ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας, επεβλήθη πρόστιμο στο δήμο Τρίπολης, ύψους 38.000 ευρώ, από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη  για τις παράνομες  χωματερές Λεβιδίου, Βλαχοκερασιάς και  Αγίας Τριάδας.

Προβολή προϊόντων

Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και την τουριστική προβολή της περιοχής, θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Αιτωλοακαρνανίας », που θα πραγματοποιηθεί  από την Πέμπτη 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Λιμανιού Μεσολογγίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν από τον Πρέσβη του Βιετνάμ κο Binh Vu.

Προετοιμασία

Αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου  στις 11.00 π.μ. στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (Τ. Σεχιώτη 38-40, Τρίπολη), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Περιφερειακού Δ/ντή με τους Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Πελοποννήσου, με θέμα: «Προετοιμασία για τη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, 2012-2013.»

Συλλαλητήριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, γνωστοποιεί, ότι, θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη με σκοπό τη διαμαρτυρία για το «νέο πακέτο σφαγιαστικών περικοπών των 11,7 δις ευρώ, που στο τέλος θα φτάσουν τα 22 δις ευρώ και για το οποίο έχει δεσμευτεί στην Τρόικα και  προωθεί η κυβέρνηση με:  Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων.

Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά, πολυτεκνικά κλπ).  Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών».

«Ένωση Προέδρων»

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της ίδρυσης του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Προέδρων – Εκπροσώπων και Μελών Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι πενήντα οκτώ (58) και  εκλογές θα γίνουν στις 9 Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της ένωσης, πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και έγγραφο που να αποδεικνύει την ιδιότητά τους, του προέδρου ή εκπροσώπου ή μέλους Τοπικού Συμβουλίου και τέλος να  καταβάλουν στην Ένωση, είκοσι (20) ευρώ (10 ως δικαίωμα εγγραφής και 10 για ετήσια συνδρομή). Τα ανωτέρω κατατίθενται στην έδρα της Ένωσης που έχει ορισθεί η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης και συγκεκριμένα το γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης που βρίσκεται στο Δημοτικό Κατάστημα Τρίπολης, στη συμβολή

των οδών Λαγοπάτη και Αταλάντης, στην Τρίπολη.

Αρχαία ελληνικά

Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.
Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση. Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα.
Η εισαγωγή της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στο δημοτικό φαίνεται να τυχαίνει ευρείας συναίνεσης. Πηγή: www.capital.gr

Τουριστικά

Περισσότεροι από 2.000 τουρίστες, επιβάτες δύο κρουαζιερόπλοιων, θα βρεθούν στην Καλαμάτα αυτή την εβδομάδα. Χθες αφίχθησαν  περισσότεροι από 1.300, Βρετανοί στην πλειοψηφία τους, με το «Thomson Celebration», το οποίο έδεσε για 6η φορά φέτος στο λιμάνι της Καλαμάτας.Το Σάββατο πρόκειται να καταπλεύσει το «Orient Queen», το οποίο στις 20 Ιουνίου είχε δέσει πάλι, με 800 σχεδόν Κύπριους επιβάτες.

Τάδε έφη

Ατύχησα και με τις δύο μου συζύγους. Η πρώτη με άφησε και η δεύτερη  όχι. Πάτρικ Μάρεϊ

Πιο πολύ πρέπει να τιμούμε όσους ανατρέφουν και διαπαιδαγωγούν καλά παιδιά,  παρά αυτούς που τα γεννούν. Πλάτων

Στο σπίτι μου είμαι το αφεντικό, γυναίκα μου είναι απλά αυτή που παίρνει τις αποφάσεις. Γούντι Άλεν

Τους αντιπάλους σου ή πρέπει να τους παίρνεις με το μέρος σου ή να τους  εξοντώνεις. Νικολό Μακιαβέλι

Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκ, τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση. Ουμπέρτο Έκο

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: οι καλοί και οι κακοί.  Οι καλοί κοιμούνται καλύτερα,  αλλά οι κακοί φαίνεται ότι περνούν καλύτερα ξύπνιοι. Γούντι Άλεν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *