ΑΡΣΙ: Περικοπές στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών. Ούτε 8%, ούτε 1%, ούτε ένα ευρώ

Η χούντα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και τα ντόπια τσιράκια της ετοιμάζουν νέες περικοπές στους μισθούς μας με την εφαρμογή των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια που περιλαμβάνει το δεύτερο μνημόνιο. Οι «τσολάκογλου» της τρικομματικής κυβέρνησης για να … χρυσώσουν το χάπι διαδίδουν τις τελευταίες μέρες πως «δίνουν μάχη» (!;) για να απαλύνουν τις μειώσεις και προσανατολίζονται σε «κλιμακωτές» περικοπές : 5% για τους ένστολους, 8% για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, 15% για τους πανεπιστημιακούς, 20% για δικαστικούς και διπλωμάτες… Πρέπει να τους χρωστάμε και χάρη !

Το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών των γιατρών κατά ακόμα 100 ως 200 ευρώ τον μήνα θα έχει ένα τελείως ασήμαντο δημοσιονομικό όφελος, περίπου 35 – 40 εκ ευρώ τον χρόνο, δηλαδή ούτε καν μια … σοβαρή μίζα της SIEMENS ! (Υπενθυμίζεται εδώ πως πριν λίγες μέρες ο κ. Στουρνάρας ολοκλήρωσε το έγκλημα Βενιζέλου, υπογράφοντας εξωδικαστικό συμβιβασμό – σκάνδαλο με την γερμανική εταιρεία, που δίνει συγχωροχάρτι σε όλα). Η χούντα των «δανειστών», το Δ΄ Ράϊχ του γερμανικού κεφαλαίου, δεν ενδιαφέρεται για την «δημοσιονομική εξυγίανση». Αυτό είναι πρόσχημα και ψέμα. Άλλωστε, έχει αποδειχτεί από χιλιάδες επιμέρους παραδείγματα «διαταγών» της τρόϊκας η προσπάθεια εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων στα οποία έχει διαμοιραστεί ο πλούτος της χώρας, με προφανή δημοσιονομική ζημιά και όχι όφελος στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Στόχος της χούντας ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ δεν είναι άλλος από την πλήρη ταπείνωση και μισθολογική εξαθλίωση των νοσοκομειακών γιατρών, το τσάκισμα κάθε υπολείμματος από το ηθικό τους, γιατί ξέρουν πως έτσι τσακίζουν ό,τι έχει απομείνει από την «ψυχή» της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης. Ο εξαθλιωμένος, κακοπληρωμένος γιατρός θα είναι ευάλωτος στην δωροληψία – φακελάκι από ασθενείς, μίζα από εταιρείες φαρμάκων και υλικών, διαγνωστικές αλυσίδες κλπ και  θα υποδεχτεί με ανακούφιση τις επερχόμενες ρυθμίσεις «νομιμοποίησης» της δωροληψίας αυτής που ήδη έχουν δρομολογηθεί … Με τον ίδιο τρόπο και για παρόμοιο σκοπό επιδιώκεται η ταπείνωση, εξαθλίωση και πλήρης εξάρτηση από ιδιοτελή επιχειρηματικά συμφέροντα και των υπολοίπων δημοσίων λειτουργών.

Ο αγώνας για την ανατροπή των καταστροφικών αντιλαϊκών μέτρων είναι αγώνας για την επιβίωση τόσο των νοσοκομειακών γιατρών όσο και της ίδιας της δημόσιας περίθαλψης. Θα είναι αγώνας μέχρις εσχάτων ! Και στον αγώνα αυτόν θα νικήσουμε !

Καλούμε τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα σε πρώτο γύρο συνελεύσεων ανά νοσοκομείο ή/και ανά ένωση από Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη με στόχο την οργάνωση και προετοιμασία ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με συγκεκριμένους καταλόγους προσωπικού ασφαλείας και άμεση δημιουργία ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΎ ΤΑΜΕΙΟΥ, καθώς και σύγκληση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Γενικών Συνελεύσεων. Την πρόταση αυτή θα κάνουμε και στα όργανα της ΟΕΝΓΕ και των ενώσεων.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΙΣΟΤΙΜΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *