Νέα από Αρκαδία. Υπερβολικές αντιδράσεις

Είναι γεγονός πως πολιτική και εμπιστοσύνη είναι έννοιες  ταυτόσημες και αλληλοτροφοδοτούμενες. Πως η μια ασκείται χάριν της άλλης. Γι αυτό και όταν εκλείψει η εμπιστοσύνη, η πολιτική καταρρέει, καθώς δεν δύναται τίποτε να υπερασπισθεί, ούτε πολύ περισσότερο να οικοδομήσει. Με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ο δεσμός αυτός είναι στέρεος και αποτελεσματικός όταν εδραιώνεται στο διάβα του χρόνου  πάνω στη λογική και στην κατανόηση. Διαφορετικά διαλύεται με τραγικά αποτελέσματα.

Το ζούμε έντονα τις μέρες αυτές στην Κόρινθο με την εξέγερση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στην υποδοχή και προσωρινή κράτηση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου. Μια εξέγερση που γιγαντώθηκε  όλα τα προηγούμενα χρόνια από την  ανοχή που η πολιτική και οι πολιτικοί μας εξέθρεψαν με την στάση τους τις παράλογες απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών…  Εξ ου και η αντίδραση αυτών των κοινωνιών  όταν είναι φανερό, εν προκειμένω, ότι οι συνέπειες από τα κύματα των λαθρομεταναστών απειλούν μεσοπρόθεσμα και αυτή την υπόσταση της χώρας. Και κάτι πρέπει να γίνει.  Όμως αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Όταν έχουν προηγηθεί κατά καιρούς αντιδράσεις στη δημιουργία κέντρων εξωνοσοκομειακών δομών των ψυχιατρικών νοσοκομείων, ΟΚΑΝΑ, ΧΥΤΑ, με αποκορύφωμα τον «πόλεμο» της Κερατέας και άλλων έργων υποδομών, επιχειρήσεων, ή όταν  για χάρη αυτών των τοπικών κοινωνιών δημιουργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα δυσλειτουργικά, αχρείαστα και κοστοβόρα ΤΕΙ και πανεπιστημιακές σχολές, με την ίδια ακριβώς λογική που κάποτε γεμίσαμε τη χώρα με στρατόπεδα εκπαίδευσης…

Οι τοπικές κοινωνίες, πέραν του θετικού τους ρόλου στην ανάπτυξη της χώρας,  έχουν συμβάλει με τις παράλογες συμπεριφορές τους και στην περιβαλλοντική υποβάθμιση των αστικών, ημιαστικών και αγροτικών ή εξοχικών περιοχών τους, ενώ διακρίνονται ιδιαίτερα και στην παρανομία. «Σε τοπικές κοινωνίες παρουσιάζονται τα ομαδικά κρούσματα λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων μέσω αναπηρικών συντάξεων-μαϊμού, προνοιακών επιδομάτων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή κατάχρησης συντάξεων πεθαμένων. Στις τοπικές κοινωνίες μετρούσαν τα βαμβάκια, τα δέντρα και τα κοπάδια επί Χ φορές για να παίρνουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Και στις τοπικές κοινωνίες επικρατεί σήμερα η ασυδοσία, από την εκτεταμένη αποφυγή έκδοσης αποδείξεων, ώς την πλημμελή εφαρμογή του ΚΟΚ και του ΓΟΚ». (Αγ. Στάγκος)

Ας επικρατήσει λοιπόν η λογική στα σημεία κράτησης των λαθρομεταναστών και ας αποφευχθούν οι υπερβολές. Το «όχι» τους νόμους και στην  εξυπηρέτηση των προσωρινών αναγκών του κράτους είναι υπερβολικό. Και όταν παρατείνεται στο χρόνο καταντά τραγωδία.

 

Γιορτή του φεγγαριού

Σε 120 μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πανσέληνο όσοι επιθυμούν να «γιορτάσουν», κάτω από το φως του φεγγαριού, τη νύχτα της 31ης Αυγούστου.

Μέσα από τέσσερις στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου, στον οποίο είναι αφιερωμένη η εφετινή πολιτιστική χρονιά («Στρωμένος με φύλλα μαλακού χρυσαφιού που σαλεύανε λάμποντας πάνω στη θάλασσα, σπατάλη αμύθητου φωτός ο δρόμος του φεγγαριού. Μεσάνυχτα, Αύγουστος. Με μεγάλη πανσέληνο….») το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί τους φίλους της μουσικής και των τεχνών γενικότερα να επισκεφτούν και κάποιο από τα 85 σημεία- μνημεία για να δώσουν το παρόν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται με αφορμή το ολόγιομο φεγγάρι.

Εργατικό ατύχημα

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου και Κωνσταντίνος Ζαχαριάς σχετικά με το  «Εργατικό Ατύχημα στα ορυχεία της  ΔΕΗ Μεγαλόπολης στις 18-08-2012». Η ερώτηση βασίζεται στα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ορυχεία και τα οποία έχουν σχέση με την  έλλειψη εργατοτεχνικού προσωπικού και την κάλυψη των αναγκών με έκτακτους ανειδίκευτους και ανεκπαίδευτους οκταμηνίτες  εργαζομένους. Προς τούτο ερωτούν αν:  Θα προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων  σε αυτό τον ιδιαίτερο κλάδο εργαζομένων όπως είναι το εργατοτεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ

Αν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραιτήτους ελέγχους (προγενέστερα του ατυχήματος) για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας, αν ναι να δοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.

Αν θα προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές στον καταλογισμό των ευθυνών.

Παραδείσια – Τσακώνα

Σε ένα περίπου μήνα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, με παράκαμψη (ενός χιλιομέτρου) της υπό κατασκευήν μεγάλης μεταλλικής γέφυρας. Αυτό ανακοίνωσε διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο, Γιάννης Καρνέσης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Καλαμάτα, όπου είχε συναντήσεις στο Δήμο και στην Περιφερειακή Ενότητα, στο Διοικητήριο. Όπως είπε ο κ. Καρνέσης, προχωρούν και ολοκληρώνονται οι εργασίες παράκαμψης της μεταλλικής γέφυρας. Απομένουν τα έργα μετατόπισης του δικτύου της ΔΕΗ και η κατασκευή των στηθαίων ασφαλείας, που θα είναι και η τελευταία εργασία πριν τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος, για να δοθεί και το τμήμα αυτό του αυτοκινητόδρομου στην κυκλοφορία.

Φαρμακοποιοί

Για μια ακόμη φορά οι φαρμακοποιοί Αρκαδίας προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων, επί πιστώσει, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου. Η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι για επ αόριστον αναστολή και όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φράγκου τούτο οφείλεται στην   απελπιστική οικονομική κατάσταση των μελών λόγω οφειλών του δημοσίου πολλών μηνών και με άγνωστο το  χρονικό διάστημα της εξόφλησης.

Ανάβαλος

Στο περιφερειακό συμβούλιο δημοσίων έργων, στην Τρίπολη, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Π. Μαντάς, προκειμένου να εγκριθεί η διαδικασία δημοπράτησης της μελέτης για τη μεταφορά των νερών του Ανάβαλου. Το θέμα πέρασε με… συνοπτικές διαδικασίες και το επόμενο βήμα είναι να δημοσιευθεί και να ξεκινήσει η δημοπράτηση της μελέτης. Οπως μας δήλωσε ο κ. Μαντάς, στόχος της δημοτικής αρχής είναι, εντός του 2012, να έχουν ολοκληρωθεί οι δημοπρασίες σε Λιμάνι, δίκτυα βιολογικού και μελέτη για τα νερά των πηγών του Ανάβαλου. Πηγή: Astrosneςs.gr

Χαμογελάτε

-Κάποτε ένας άνθρωπος και ένα λιοντάρι περπατούσαν αντάμα. Στο δρόμο συνάντησαν ένα άγαλμα που έδειχνε έναν άντρα να πνίγει ένα λιοντάρι. Ο άνθρωπος κοντοστάθηκε και, δείχνοντας το άγαλμα, λέει στο λιοντάρι:

«Βλέπεις ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε πιο δυνατοί από σας τα λιοντάρια;»

Το λιοντάρι χαμογέλασε και αποκρίθηκε:

«Αν τα λιοντάρια ήξεραν από γλυπτική, άλλο άγαλμα θα κοιτάζαμε τώρα».

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Υπερβολικές αντιδράσεις”

  1. Δεν θα σταματησω να φερνω αρθρα που δειχνουν το αληθινο μας προσωπο !
    Μηπως και καποια στιγμη καταλαβουμε οτι ΔΕΝ ειμαστε οι καλλιτεροι πανω σ’αυτον τον πλανητη.Ο ομφαλος του κοσμου …
    Μηπως παρουμε την αποφαση και αλλαξουμε (εως απιθανο …).
    Μηπως …

    http://www.iefimerida.gr/blog-content/65192/οι-κωλοέλληνες-«εμείς»-και-οι-«άλλοι»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *