Νέα από Αρκαδία. Μεγάλη ευκαιρία

Η ολοκλήρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα της πλατείας Πετρινού, με τις όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν από την ελαχιστοποίηση του πρασίνου σε αυτή, η οσονούπω έναρξη των εργασιών ανάπλασης και πεζοδρόμησης των δυο κυριότερων κεντρικών οδικών αξόνων, Εθνικής Αντίστασης  και Τάσου Σεχιώτη αλλά και η ολοκλήρωση της πλατείας Αρεως, με την ένταξή της στο ΕΣΠΑ, όπως και των πάρκων, συνιστούν μια δυναμική παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης, ανάλογη της οποίας έχει πολλά χρόνια να δει η πόλη, από την εποχή Σεχιώτη. Και μπορεί μεν τα έργα αυτά να υλοποιούνται από την παρούσα δημοτική πλειοψηφία, δεν πρέπει ωστόσο να λησμονούμε πως ο σχεδιασμός και η χρηματοδότησή τους με την ένταξή τους σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα, είναι έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Κοτσιάνη, πάω στα οποία εργάστηκε σκληρά.

Στην παρούσα δημοτική αρχή όμως προσφέρεται μια μεγάλη ευκαιρία: Να προχωρήσει αυτές τις δράσεις και τομές στην καρδιά της αρκαδικής πρωτεύουσας και, κατ’ επέκταση, στην Αρκαδική κοινωνία, με την επιδοκιμασία, της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, πλην ελαχίστων στενόμυαλων που εμμένουν στην άποψη ότι η εμπορική κίνηση θα μειωθεί από τις παρεμβάσεις αυτές.  Η οποία πλειοψηφία, συνήθως, είναι σιωπηρή, δεν κατεβαίνει στους δρόμους, δεν αρέσκεται στο να προκαλεί θόρυβο, γενικώς δεν διαμαρτύρεται, αλλά από την άλλη ξέρει να κρίνει, να συγκρίνει και να αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Ακριβοδίκαια, όπως κάνει και πάνω από την κάλπη, όταν έρχεται η ώρα, αιφνιδιάζοντας επιτελεία, μετρήσεις και κάθε είδους «προφήτες». Κι επειδή πλέον το περίφημο πολιτικό κόστος στην πραγματικότητα δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά έναν ακόμα αστικό μύθο, στην παρούσα δημοτική αρχή προσφέρεται ακόμα η μεγάλη ευκαιρία. Όχι, όμως, εσαεί.

 

 

Δεν εορτάζει

Λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός, ο  Μητροπολίτης Μαντινείας-Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρος, δεν θα εορτάσει κατά την ονομαστική του εορτή την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιουνίου 2012. Την παραμονή της εορτής του, ωστόσο, θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου, στην Κάτω Ασέα, ενώ ανήμερα, τη Λειτουργία, στον ναό του Αγίου Νικολάου, στο Πάπαρι Μαντινείας, χωριό καταγωγής του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα  παραστεί για να του ευχηθεί και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Αρκάδες Πετρούπολης

Την Παρασκευή του επόμενου μήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2012, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας  ο Σύλλογος Αρκάδων Πετρούπολης παρουσιάζει την Αρκαδία της μουσικής μέσα από το έργο σπουδαίων Αρκάδων καλλιτεχνών αλλά και συνθετών που ξεκίνησαν την καριέρα τους από την Αρκαδία. Συμμετέχει ο Μπάμπης Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη όπως και  ο Πολιτιστικός Οργανισμός “ARCADIA-ΑΡΚΑΔΊΑ” με εικόνες και κείμενα. Η πρόεδρος του Οργανισμού, σκηνοθέτης, θεατρολόγος και ηθοποιός Κατερίνα Παλιού διαβάζει κείμενα που αφορούν στην Αρκαδία από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Έλεγχοι

Ελέγχους ξεκίνησε για μια ακόμη φορά η δημοτική αστυνομία, κατόπιν εντολής του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Καρλή,  στα καταστήματα της Τρίπολης, προκειμένου να ελεγχθούν αν εφαρμόζουν σωστά ή όχι  τις οδηγίες κατάληψης του δημόσιου χώρου.  Σε περίπτωση παρανομίας θα επιβληθούν πρόστιμα για την κατοχή (ή όχι) άδειας κατάληψης χώρου. Το μοναδικό σημείο που δεν θα ελεγχθεί προς  το παρόν, είναι η πλατεία Πετρινού, λόγω των εργασιών ανάπλασης που εκτελούνται εκεί. Ωστόσο μετά από δέκα περίπου μέρες προβλέπεται να  υπάρξει και εκεί  έλεγχος.

Νέο δημαρχείο

Προχωρούν οι εργασίες  στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, που πρόκειται να στεγαστεί στο παλιό νοσοκομείο, το οποίο επισκευάζεται. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου κ. Νίκα, που επισκέφθηκε την Παρασκευή το επισκευαζόμενο κτήριο, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με τη μελέτη, η σύνταξη της οποίας αποτελεί δωρεά του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί τον Υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο, με σκοπό να ζητήσει την παραχώρηση στο Δήμο της καρδιολογικής κλινικής και του υπόλοιπου οικοπέδου.

Ατιμωρησία

«Να γίνονται φοροέλεγχοι  γράφει ο Βασίλης Αγγελικόπουλος, στη στήλη «υποβολείο», της Καθημερινής • αλλά όχι και να έχουν «τιμωρητικό χαρακτήρα». • Το πολύ ένα πρόστιμο, που το πας δικαστικά, • και ζήσε Μάη μου.  Κάτι σαν την παραπομπή των επίορκων δημόσιων υπαλλήλων στα διαβόητα «πειθαρχικά» τους. • Που επιβάλλουν αυστηρές ποινές • -ως και τράβηγμα αυτιού. Έτσι και η «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών. • Την οποία έχει μεν την μεγαλοψυχία να αποδέχεται η συνδικαλαρία των Δοϋολμέδων • αρκεί «να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα». • Τους αδιάφορους να βελτιωθούν, • τους ανεπαρκείς • ή και παντελώς άχρηστους δασκάλους • άστους να συνεχίσουν τυφλώνοντες παίδας Ελλήνων».  Σας θυμίζουν τίποτα αυτές οι κουβέντες. Εμάς, ναι. Την καταδικασμένη σε δυο χρόνια φυλάκιση κοινωνική λειτουργό του Ψυχιατρικού νοσοκομείου, η οποία παρόλα αυτά παραμένει στη θέση της και «βγάζει γλώσσα» σε όλους με την ατιμωρησία της.  Προς δόξαν των συνδικαλιστών που την στηρίζουν. Πώς έχει τιτλοφορήσει  το βιβλίο του ο Κώστας Φράγκος; Αμύνεσθαι περί πάρτης..!

Αρχαία ελληνικά

Τα αρχαία ελληνικά περιλαμβάνονται στις ξένες γλώσσες, που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση η βρετανική κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από το 2014.
Η υποχρεωτική διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι μία από τις επτά μεταρρυθμίσεις που εισηγείται η βρετανική κυβέρνηση. Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες. Ανάμεσα στις προτεινόμενες ξένες γλώσσες είναι τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και τα μανδαρίνικα.
Η εισαγωγή της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στο δημοτικό φαίνεται να τυχαίνει ευρείας συναίνεσης. Πηγή: www.capital.gr

Ανασύσταση

Την 1η Αυγούστου μετά από ανοικτό κάλεσμα για την αυτοοργάνωση στο ΠΑΣΟΚ έγινε συζήτηση-διάλογος, ο οποίος κατέληξε συμπυκνωμένα στα παρακάτω: Υποκείμενο της ανασύστασης οφείλει να είναι το απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Είναι ανάγκη να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα πολιτικά κόμματα τουλάχιστον αυτά που δεν «αντιπαλεύονται» την ίδια τη Δημοκρατία.. . Η λύση στο ζοφερό παρόν μπορεί να δοθεί μόνο από την Πολιτική και τα συλλογικά της υποκείμενα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετάσχει και να πρωταγωνιστήσει στη διαμόρφωση ενός υγιούς και αποφασιστικού «πολιτικού περιβάλλοντος». Οι εγγραφές για την αυτοοργάνωση γίνονται: στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, Δεληγιάννη 1 Τρίπολη, 11-1μ.μ. & 8-9μ.μ (εκτός Σαββατοκύριακου). μέσα από τον ειδικό διαδικτυακό τόπο: www.anasistasipasok.gr

Χαμογελάτε

Γνωρίζατε ότι….
Ένα παιδί τεσσάρων χρονών κάνει 400 ερωτήσεις την ημέρα.
«OK» – η πιο δημοφιλής λέξη στον κόσμο και ίσως είναι τα αρχικά από το Όλα Καλά.
Εάν ένας αστακός χάσει το ένα του μάτι, θα αναπτυχθεί καινούργιο!!!

Τον χειμώνα του 1932 ήταν τόσο κρύο που οι καταρράκτες του Νιαγάρα πάγωσαν τελείως.

Το ένα τρίτο των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά.
Οι άνθρωποι περνούν δύο εβδομάδες της ζωής τους , στην αναμονή του πράσινου στα φανάρια!!!
Τζορτζ Μπους και ο Hugh Hefner (Playboy) είναι ξαδέλφια. Ο Winston Churchill γεννήθηκε στις γυναικείες τουαλέτες μιας pub.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ papamh22@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *