Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος σε κάθε μορφή στοχοποίησης των επαγγελμάτων. Ζητά αποδείξεις ότι ο μέσος Έλληνας ιατρός είναι πρωταθλητής στη φοροδιαφυγή, άλλως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη»

Προς
Κ. Μαργαρίτα Τσούτσουρα
Αθήνα 23.08.2012
Α.Π : 31925

Αξιότιμη κ. Τσούτσουρα,
Με ιδιαίτερη θλίψη διαπιστώσαμε ότι έλαβε τεράστιες διαστάσεις έρευνα σας , σύμφωνα με την οποία  κατηγορείται συλλήβδην και αδιακρίτως ο μέσος Έλληνας ιατρός, ως πρωταθλητής στη φοροδιαφυγή. Τα μέσα ενημέρωσης που παρουσίασαν συμπεράσματα της μελέτης  σας, ανέφεραν ότι σύμφωνα πάντα  με την μελέτη σας, το μέσο εισόδημα που έκρυψαν το έτος 2009 οι ιατροί από την εφορία ανήλθε σε περίπου 29.343 ΕΥΡΩ.
Γίνεται λοιπόν σαφές εκ των ως άνω ότι τα στοιχεία αυτά, που διοχετεύσατε στην δημοσιότητα εμφανίζουν τον μέσο Έλληνα ιατρό, ως a priori παραβάτη του φορολογικού καθήκοντος του και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ευσταθούν για τον μέσο Έλληνα ιατρό, αλλά προφανώς αφορούν συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στα πλαίσια των καταστατικών  του σκοπών και αρμοδιοτήτων είναι αρμόδιος να περιφρουρεί την αξιοπρέπεια των μελών του και να παρεμβαίνει άμεσα, όταν θίγεται η προσωπικότητα των μελών του, καθώς επίσης και να αντιμετωπίζει τις παραβατικές συμπεριφορές των μελών του. Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό και  για το οποίο μεριμνά ιδιαιτέρως ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος έχοντας ως μηχανισμό του το Πειθαρχικό του Συμβούλιο, επιβάλλει ποινές σε όσα μέλη του φοροδιαφεύγουν. Από τα αδιάσειστα όμως στοιχεία, τα οποία διαθέτουμε, ως αρμόδιος φορέας, δεν μπορούμε επ’ ουδενί να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία, που χρησιμοποιήσατε ευσταθούν.
Οφείλουμε λοιπόν να σας επισημάνουμε την ανακρίβεια των στοιχείων αυτών που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία  κατατείνουν στη δημιουργία εντυπώσεων καταλήγοντας να στοχοποιείται άδικα ένας ολόκληρος επιστημονικός κλάδος.
Κατόπιν τούτων, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την απόπειρα συλλήβδην στοχοποίησης και απαξίωσης των Ελλήνων ιατρών και σας ζητάμε όπως μας γνωστοποιήσετε τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία καταλήξατε στο ως άνω συκοφαντικό και ψευδές συμπέρασμα για τον μέσο Έλληνα ιατρό, με την επιφύλαξη να ασκήσουμε παν νόμιμο δικαίωμα μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *