Νυχτερινοί οργασμοί με όνειρα,“Αυστηρώς Ακατάλληλα”;

Πόσοι άνθρωποι δεν έχουν δει όνειρα με ερωτικό ή και σεξουαλικό περιεχόμενο; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Εκφράζει κάποιες φοβίες ή πόθους που δεν βγάζουν προς τα έξω; Είναι φυσιολογικό; Δεκάδες έρευνες έχουν προσπαθήσει να δώσουν μια απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα.

Η πιο πρόσφατη έγινε από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στον Καναδά και διαπίστωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που τα βράδια βλέπουν όνειρα με σεξουαλικό περιεχόμενο, αυξάνονται διαρκώς. Οι επιστήμονες μελέτησαν και ανέλυσαν τα ημερολόγια και τις σημειώσεις 3.600 ανθρώπων, στα οποία κατέγραφαν τα όνειρα που είχαν δει το προηγούμενο βράδυ και τα οποία ήταν στην πλειοψηφία τους σεξουαλικά και πολύ… αμαρτωλά.

Τα περισσότερα όνειρα είχαν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Σεξ με γνωστούς αλλά και άγνωστους, σεξ με το αφεντικό ή την υφιστάμενη τους, άφθονη βία, ζήλια, πρώην εραστές ή ερωμένες και σεξ σε περίεργα μέρη. Τουαλέτες, αυτοκίνητα, γραφεία κ.α Η έρευνα επικεντρώθηκε και σε ένα άλλο σημείο. Πολλοί έβλεπαν στα όνειρα τους, ότι κάνουν σεξ με διάσημους. Με την Πάμελα Άντερσον, με τον Μαικλ Τζόρνταν, με τον Τζορτζ Κλούνει ή τη Μίλα Κούνις, με ηθοποιούς, με τραγουδιστές, με ποδοσφαιριστές. Γενικά με πρόσωπα που η τηλεόραση ή ο κινηματογράφος, μας βομβαρδίζουν καθημερινά.

Όταν οι γυναίκες ξυπνούν, οι περισσότερες ντρέπονται ή νιώθουν αμήχανα, για το όνειρο που είδαν. Μόνο 3 στις 10, το έχουν… απολαύσει. Οι υπόλοιπες νιώθουν ενοχικά. Αντίθετα οι άνδρες το απολαμβάνουν σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά. Σχεδόν ένας στους δυο. Μεγάλο είναι επίσης και το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια του ονείρου, ένιωσε να φτάνει σε οργασμό. Το ποσοστό αυτό ξεπερνούσε σε άνδρες και γυναίκες το 9%.

Μπορεί όμως οι γυναίκες ακόμη και σήμερα να νιώθουν άβολα με τα όνειρα τους, όμως σε σχέση με τη δεκαετία του 60, οι γυναίκες που βλέπουν σεξουαλικά όνειρα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μια πρώτη εξήγηση μπορεί να είναι ότι πλέον η γυναίκα είναι χειραφετημένη, έχει απελευθερωθεί από αναστολές του παρελθόντος και μπορεί πιο εύκολα να εκφράζει τις επιθυμίες της.

Ο υπεύθυνος της έρευνας, καθηγητής Antonio Zarda, εξήγησε πως το να βλέπουμε ονειρα σεξουαλικού περιεχομένου, είναι απολύτως φυσιολογικό. Εκείνο που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι, εάν τα όνειρα αυτά επαναλαμβάνονται συνέχεια, όπως είναι. Το ίδιο και το ίδιο όνειρο. Τότε σίγουρα μας δίνουν ένα μήνυμα που πρέπει με τη βοήθεια των ειδικών, να αποκρυπτογραφήσουμε.

http://iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *