Ήρθε … η ώρα της Καρδιοχειρουργικής του ΠΑΓΝΗ

Μπορεί να μοιάζει με … ανέκδοτο, αλλά μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών για τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακελίου, φαίνεται πως το “πλήρωμα” του χρόνου έχει έρθει!

Κύκλου του υπουργείου Παιδείας, που είναι αρμόδιο για τον απαραίτητο διορισμό που θα σηματοδοτήσει την έναρξη λειτουργίας της Κλινικής, διαβεβαιώνουν ότι θα “σπρώξουν” τις διαδικασίες για τη λειτουργία της πολύ σημαντικής μονάδας, που θα καλύψει τις ανάγκες, όχι μόνο της Κρήτης αλλά και των νησιών του νοτίου Αιγαίου.

Πριν λίγες ημέρες ο διοικητής των νοσοκομείων του Ηρακλείου, Νίκος Κοκκίνης, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, Ν.Αρβανιτόπουλο υπενθυμίζει την εκκρεμότητα με το διορισμό του επίκουρου καθηγητή καρδιοχειρουργικής, Γ.Λαζόπουλου, προκειμένου να λειτουργήσει η, κατά τα άλλα, έτοιμη Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Με αυτή την αφορμή ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, όπου μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για την προετοιμασία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Σε ξεχωριστή συζήτηση που είχε με το διευθυντή του υπουργικού γραφείου για το χρονίζον, πια, θέμα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, υπογραμμίστηκε ο διαδικαστικός χαρακτήρας της εκκρεμότητας, ενώ ο διευθυντής του υπουργικού γραφείου, αναγνώρισε τη μεγάλη σημασία του διορισμού και φυσικά της λειτουργίας της κλινικής.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο γ.γ. του Υπουργέιου, ενώ το αίτημα για το διορισμό του κ.Λαζόπουλου, που έχει ήδη κριθεί από την Ιατρική Σχολή, διαβιβάστηκε αρμοδίως. Ήδη, μάλιστα, δόθηκε η εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το διορισμό, προκειμένου το συντομότερο να τοποθετηθεί ο καθηγητής στην Κλινική

http://cretalive.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *