Σταματούν τα γυρίσματα αισθησιακών ταινιών λόγω σύφιλης

Η αμερικανική Ένωση Παραγωγών Πορνογραφικών Ταινιών ανακοίνωσε πως διακόπτονται τα γυρίσματα μετά τον εντοπισμό κρούσματος σύφιλης σε ηθοποιό, την ίδια ώρα που οργάνωση υπέρ της χρήσης προφυλακτικού στις ταινίες επισημαίνει πως ο αριθμός των ηθοποιών που έχουν μολυνθεί είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η ένωση Free Speech Coalition, στην οποία ανήκουν όλοι οι παραγωγοί ταινιών πορνό -οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν έδρα το Λος Άντζελες- κάλεσε τα μέλη της να σταματήσουν τα γυρίσματα, μέχρι να εκτιμηθεί ο κίνδυνος που υπάρχει και να υποβληθούν σε εξετάσεις όλοι οι ηθοποιοί.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι εξετάσεις άρχισαν χθες, Τρίτη, από τις ιατρικές υπηρεσίες της FSC, ενώ οι ηθοποιοί θα υποβληθούν σε θεραπεία με αντιβιοτικά και θα μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους έπειτα από δέκα ημέρες.

Την Παρασκευή, οι υγειονομικές Αρχές της κομητείας του Λος Άντζελες ανακοίνωσαν πως διεξάγεται έρευνα για την αύξηση των κρουσμάτων σύφιλης–τουλάχιστον πέντε καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα–στη βιομηχανία πορνογραφικών ταινιών.

Η οργάνωση AIDS Healthcare Foundation (AHF), που υπερασπίζεται την υποχρεωτική χρήση προφυλακτικού στα γυρίσματα, υπογράμμισε την Τρίτη πως η βιομηχανία ταινιών πορνό προσπαθεί να καλύψει την έξαρση κρουσμάτων σύφιλης ανάμεσα στους πρωταγωνιστές τέτοιου είδους φιλμ και, επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, κάνει λόγο για τουλάχιστον εννέα κρούσματα.

Το 2011 είχαν διακοπεί προσωρινά τα γυρίσματα τέτοιων ταινιών, όταν ένας ηθοποιός διαγνώσθηκε θετικός στον ιό του AIDS.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

http://www.zougla.gr/kosmos/article/stamatoun-ta-girismata-es8isiakon-tenion-logo-sifilis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *