Νέα απο Αρκαδία. Η δύναμη της Ομογένειας

Μια σημαντική δεξαμενή στήριξης της Αρκαδίας που θα μπορούσε να συνδράμει τα μέγιστα στην οικονομική της διάσωση  παραμένει αναξιοποίητη. Η Ομογένεια έχει τη δυνατότητα αλλά και τη θέληση να διαδραματίσει ρόλο, ο οποίος μάλιστα με τη σωστή προεργασία θα μπορούσε να αποδειχθεί πρωταγωνιστικός, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει βρει ανταπόκριση.

Η επισήμανση γίνεται με αφορμή το συνέδριο της  Παναρκαδικής Ομοσπονδίας που έλαβε χώρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ένα συνέδριο το οποίο, πέρα από τα διαδικαστικά, θα μπορούσε να συμβάλλει, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων του,  στην αντιστροφή της αρνητικής εικόνας της Ελλάδας και στην έμπρακτη προώθηση ενεργειών που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Οι Αρκάδες  του εξωτερικού είναι πρόθυμοι να προσφέρουν χρήματα,  να ενισχύσουν φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως έκαναν με τη δωρεά οχήματος στον τοπικό ΕΕΣ, να συμβάλουν στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, να απορροφήσουν τοπικά αγροτικά και όχι μόνο προϊόντα  και, φυσικά να επενδύσουν εάν βρουν την ανάλογη ανταπόκριση.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον τους, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για να αξιοποιηθούν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας. Ο Περιφερειάρχης αλλά και ο δήμαρχος διατηρούν  δεσμούς με την Ομογένεια, και θα μπορούσαν  πλαίσιο μιας κινητοποίησης να προβούν σε μια κίνηση που θα αναδείκνυε την ενότητα που έχει ανάγκη σήμερα περιφερειακή ενότητα της Αρκαδίας και στην οποία πιστεύει η Ομογένεια: να ζητήσει από όλους όσοι  έζησαν πολλά χρόνια στο εξωτερικό, γνωρίζουν τις ευαισθησίες των ομογενών και  διατηρούν προσωπικές σχέσεις με πολλούς από αυτούς να  ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

Οι απόδημοι Αρκάδες  θέλουν να βοηθήσουν, αλλά δεν έχουν εισπράξει τον σεβασμό που τους πρέπει, πολλάκις μάλιστα  έχουν χλευαστεί και απαξιωθεί, ενώ δεν έχουν γίνει αποδέκτες ενός συγκροτημένου σχεδίου δράσης που να δημιουργεί μια βάσιμη προσδοκία ότι η όποια συνεισφορά τους θα αποβεί αποτελεσματική.

Χρειάζεται σοβαρότητα και ουσία, όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όπως έχει συμβεί συχνά στο παρελθόν.  Ανθρωποι όπως ο Αντζελο Τσακόπουλος δεν έχουν ανάγκη την Αρκαδία. Το αντίστροφο συμβαίνει. Αγαπούν τη γενέτειρά τους και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν μέσω φιλανθρωπικών δωρεών, τη διοχέτευση τεχνογνωσίας και την προώθηση επενδύσεων. Αρκεί οι κινήσεις των αρμοδίων της Αρκαδίας και της Περιφέρειας γενικότερα  να μην εξαντλούνται σε κοινωνικές συναντήσεις όπου κατατίθενται γενικόλογες και θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά να περιλαμβάνουν προτάσεις και σχέδια. Ελπίζεται να το έχουν συνειδητοποιήσει οι εγχώριοι εκπρόσωποί μας και να πράξουν ανάλογα. Οι καιροί, άλλωστε, ου μενετοί.

 

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας Ευάγγελος, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν από χθες και προβλέπεται να συνεχιστούν και αύριο σε όλη την περιοχή της Αρκαδίας, αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων από τη  Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 και από ώρα 12.00 το μεσημέρι έως την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 και ώρα 18.00, για τις παρακάτω περιοχές: α. Σε όλον τον ορεινό όγκο του Μαινάλου όπως ορίζεται απο το περίγραμμα των επαρχιακών οδών Τρίπολη – Λεβίδι – Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Σύρνα – Ψάρι – Παλαιομοίρι – Καράτουλας – Βάγγος – Ασσέα – Τρίπολη. β.  Στο δάσος Σκυρίτιδας – Βλαχοκερασιάς όπως οριζεται απο το περίγραμμα των οδών  Βλαχοκερασιά – Κερασια – Εθν. Οδός Τρίπολης – Σπάρτης (Απο 18ο ως το 40ο χιλιόμετρο) – νότιο σύνορο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας – Παλαιοχώρα – Αγριακόνα – Μαυρογιάννης – Μανιάτης – Λιανός – Λαγκάδα – Βλαχοκερασιά. γ. Σε όλη η εδαφική έκταση του Εθνικού Δρυμού Πάρνωνα. δ. Στα περιαστικά της Τρίπολης αλσύλια (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου).

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (και μόνο για τον χώρο που καταλαμβάνει το πλάτος της οδού), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, καθώς και των αγροτικών οδών οι οποίοι συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων. Οι παραπάνω εξαιρέσεις ισχύουν μόνο για όσους έχουν μόνιμη ή εποχική κατοικία ή αγροτικο-κτηνοτροφική περιουσία εντός της περιοχής απαγόρευσης.

Χωροθέτηση ΚΔΑΥ

Σήμερα το απόγευμα, 21 Αυγούστου 2012, στις 17:30, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου, με θέμα: «Διαμόρφωση πρότασης για τη χωροθέτηση μονάδων προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων (εγκατάσταση δεματοποιητή, ΚΔΑΥ και κομποστοποιητή)».

Ακύρωση συναυλίας

Ακυρώθηκε από τη διοργανώτρια εταιρεία  η συναυλία των Αλεξίου- Γαλάνη που ήταν προγραμματισμένη να δοθεί απόψε το βράδυ στο στάδιο της Τρίπολης. Τα εισιτήρια που είχαν προπωληθεί θα εξαργυρωθούν στα σημεία προπώλησής τους…..

Νέο ΔΣ Βοσυνιώτειου

Ο δήμαρχος Τρίπολης αποδεχόμενος τις παραιτήσεις των κ.κ. Σαμαρτζή Γεωργίου, Ξένου Ιωάννη και Μπασακιώτη Ηλία από τις θέσεις του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Βοσυνιώτειου Ιδρύματος, διορίζει ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς ιδρύματος τους: α)Κοσκινά Παναγιώτη του Ιωάννη, υγειονομικό υπάλληλο – νοσηλευτή, σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης ως πρόεδρο, β)Γιαννακόπουλο Νικόλαο του Γεωργίου, Πολιτικό Μηχανικό, ως αντιπρόεδρο, γ)Χασάπη Παναγιώτη του Απόστολου, δικηγόρο Τρίπολης , ως μέλος δ) Παναγιωτοπούλου Βικτωρία του Γεωργίου, Ιατρό- Ψυχίατρο, ως μέλος και ε)Τσιώση Κωνσταντίνα του Δημητρίου, υπάλληλο του Δήμου Τρίπολης κλάδου ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, ως μέλος.

Εικαστικές παρεμβάσεις

Σε «έργα τέχνης», μετά από μια σημαντική εικαστική παρέμβαση, επιχειρούν να… μετατρέψουν τα ρολόγια μέτρησης ηλεκτρικού ρεύματος της πόλης του Ναυπλίου οι «νέοι δημιουργοί» από χθες Δευτέρα 20 Αυγούστου έως και τις 30 Αυγούστου 2012. Ο Δήμος Ναυπλιέων οργανώνει αυτή την δράση με στόχο να ζωντανέψουν τα κουτιά αυτά της πόλης μας ώστε το άσχημο και οπτικά περιττό να γίνει όμορφο και αρεστό. Το γκρι χρώμα θα αποτελέσει πλέον παρελθόν και στη θέση του θα βρεθούν εικόνες ευρηματικών σχεδίων από «νέους καλλιτέχνες». Στην δράση αυτή καλούνται να συμμετέχουν street artists της περιοχής μας και να γεμίσουν με χρώμα την ζωή μας.

Χαμογελάτε

-Κάποιος κλώτσησε τον Σωκράτη, χωρίς ο τελευταίος να αντιδράσει. Στην απορία ενός από τους μαθητές του πώς ανέχτηκε κάτι τέτοιο, απάντησε:

«Αν σε κλωτσήσει εσένα ένας γάιδαρος θα του ανταποδώσεις την κλωτσιά;»

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ papamh22@otenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *