ΥΥΚΑ. Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Μιχάλη Βλασταράκο

Σε εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Μάριου  Σαλμά, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκο, παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμου Βουδούρη, και του αντιπροέδρου, κ. Κυριάκου Σουλιώτη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την αρτιότερη  συνεργασία του οργανισμού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

 

Ανακοινώθηκε στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ότι από αύριο αρχίζει η υπογραφή των συμβάσεων που εκκρεμούν εδώ και καιρό με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Υπήρξε δέσμευση για την  τακτική πληρωμή των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του μηνός, σύμφωνα και με τις συμβατικές υποχρεώσεις του οργανισμού. Ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε την πρόθεση του να δοθούν θετικά κίνητρα  σε όσους γιατρούς συμβάλουν στον εξοθρολογισμό των δαπανών.

 

Μετά τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς δήλωσε:

 

«Η συμβολή του ανωτάτου θεσμικού οργάνου των γιατρών και κατά νόμου συμβούλου της Πολιτείας, στην αγαστή συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με το ιατρικό σώμα είναι εξαιρετικά εποικοδομητική. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα είναι βασικός συνομιλητής μας στις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ. Εκτιμώ την ώριμη στάση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου».

 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος δήλωσε:

 

«Η συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο  Σαλμά διεξήχθη  σε θετικότατο κλίμα. Ευχαρίστησα τον Αναπληρωτή Υπουργό για τη συνεχή συνεργασία που υπάρχει και θα υπάρξει στο μέλλον προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, η ασφαλής υγεία και περίθαλψη του Ελληνικού λαού, αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων ιατρών»

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *