ΙΣΑ. Προς Βουδούρη. «ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ .»


 

Κύριε Πρόεδρε,

Σας καλούμε δια της παρούσης να μας γνωστοποιήσετε α) με ποιο προϋπολογισμό ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ξεκίνησε την λειτουργία του, β) τι ποσοστό επιχορήγησης έχετε λάβει έως σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό, γ) εάν οι ασφαλιστικοί φορείς που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ σας έχουν αποδώσει τις εισφορές, όπως προβλέπεται στο άρθρο 19 του Ν. 3918/2011 και τι ποσά έχετε λάβει.

Επιπροσθέτως οφείλετε να μας ενημερώσετε  με ποιο τρόπο και με ποια κριτήρια κατανεμήθηκαν τα ποσά που εισπράξατε από τους ως άνω φορείς στους υγειονομικούς κλάδους (ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακοποιούς, ιδιωτικές κλινικές κλπ).

Έχοντας επίγνωση της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας, καθώς επίσης και των ιατρών μελών μας, δια της παρούσης σας καλούμε να δημιουργήσετε μια Επιτροπή Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών κλάδων, η οποία θα εξετάζει την διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών με ισότιμο τρόπο, καθώς επίσης θα δημοσιεύονται αμέσως οι αποφάσεις της και η εκτέλεση τους .

Οι απαντήσεις που θα μας δώσετε θα έχουν καταλυτική σημασία για την περαιτέρω στάση του ΙΣΑ και τις αποφάσεις που θα λάβει το ΔΣ του ΙΣΑ στην συνεδρίαση του στις 23/8/2012 για τις κινητοποιήσεις μας.

Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας για τις ενέργειες σας.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                                                    ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Κοινοποίηση : 1. κο. Γιάννη Στουρνάρα – Υπουργός Οικονομικών

2. κο. Μάριο Σαλμά  – Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *