Αφαίρεσαν ξεχασμένο… πιρούνι απ’ το στομάχι 40χρονου!

Ένα πλαστικό πιρούνι μήκους… 22,5 εκατοστών αφαίρεσαν χειρουργοί από το στομάχι ενός 40χρονου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αιμόπτυση και τρομακτικούς πόνους στην κοιλιά.

Όπως είπε ο Λι Γκάρντνερ στους γιατρούς, είχε καταπιεί πριν από 10 χρόνια το πιρούνι, αλλά νόμιζε ότι είχε… αποβληθεί από μόνο του (!) από το πεπτικό του σύστημα, οπότε δεν είχε ξανασχοληθεί με το θέμα.

Ο δρ Χάνις Σαϊγουάνι από το Νοσοκομείο Barnsley που χειρούργησε τον κ. Γκάρντνερ, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ότι ο ασθενής του είναι πολύ τυχερός που δεν έπαθε τίποτα χειρότερο.

Ο κ. Γκάρντνερ εξήγησε στους γιατρούς που έπαιζε (σ.σ. μάλλον τον… φακίρη) με το πιρούνι και κατά λάθος το κατάπιε, αλλά ουδέποτε κατά το παρελθόν του είχε δημιουργήσει πρόβλημα – με εξαίρεση μία φορά πριν από μία διετία, που για λίγο καιρό ένιωθε κάτι να πιέζει το στομάχι του όταν έσκυβε.

Τους είπε μάλιστα πως είχε… ξεχάσει ότι είχε φάει το πιρούνι, γι’ αυτό και δεν τους το ανέφερε όταν τον πρωτορώτησαν εάν έχει καταπιεί κάποιο ξένο αντικείμενο!

Όπως εξήγησε ο δρ Σαϊγουάνι, υπό φυσιολογικές συνθήκες όταν ένας άνθρωπος καταπίνει ένα ξένο αντικείμενο, αρρωσταίνει σχεδόν αμέσως.

Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρεί τόσο σπάνια την περίπτωση του κ. Γκάρντνερ, δεδομένου ότι «στην ιατρική βιβλιογραφία ελάχιστες είναι οι αναφορές για ανθρώπους που έζησαν επί χρόνια με ξένο σώμα μέσα τους», επισήμανε.

«Ο Λι είναι εξαιρετικά τυχερός που το πιρούνι του προκάλεσε τόσο μικρή βλάβη στο στομάχι και όχι κάποια σοβαρότερη», πρόσθεσε. «Πιστεύουμε ότι θα αναρρώσει πλήρως».

Για την ιστορία, οι αιχμηρές άκρες του πιρουνιού προκάλεσαν ένα μικρό έλκος (πληγή) στο εσωτερικό τοίχωμα του στομάχου του κ. Γκάρντνερ, γι’ αυτό και άρχισε να βγάζει αίμα από το στόμα.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=15406&la=1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *