Εγκαινιάστηκε το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελόριζο

 

Συμμεριζόμενοι την αγωνία όλων των κατοίκων στο Καστελόριζο για το τί θα συμβεί αν αρρωστήσουν,  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ εγκαινίασαν σήμερα το Παράρτημα Μεγίστης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Καστελόριζο σε συνεργασία με το Δήμο Μεγίστης, στέλνοντας ένα ισχυρό εθνικό μήνυμα για τη στήριξη των κατοίκων στο Καστελόριζο.

 

“Με την ίδρυση του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Μεγίστης ξεκινούμε ένα έργο με συνέπεια και συνέχεια για την υιοθέτηση των υγειονομικών προβλημάτων των κατοίκων του Καστελόριζου , την απόδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού σύμφωνα με τις αντίστοιχες ανάγκες και τη στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμψυχο ιατρικό δυναμικό όπου και όπως χρειάζεται”, δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Πατούλης, ο οποίος συνόψισε τις προτεραιότητες του Παραρτήματος στα εξής : “Δεν είναι δυνατό οι Ακρίτες των Νησιών μας να έχουν αυτή την αγωνία για το αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν κάθε φορά που αρρωσταίνουν. Έχουν ήδη άλλες πολλές αγωνίες, αυτή πρέπει να καλυφθεί. Η άγονη γραμμή πρέπει να επανδρωθεί από εξειδικευμένους παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδίατρους, κατάλληλα εκπαιδευμένους στη Βασική Υποστήριξη Ζωής και στα Συστήματα Τηλεϊατρικής των Πολυδύναμων Ιατρείων. Επίσης, ζωτικής σημασίας αναγκαιότητα είναι η έγκαιρη και άρτια αερομεταφορά των επειγόντων περιστατικών στα δευτεροβάθμια νοσοκομεία. Ο Ιατρικός Κόσμος και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώνουμε τα χέρια με την τοπική αυτοδιοίκηση και μαζί προχωράμε. για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, και τώρα και στο μέλλον ένα πιο ανθρώπινο αύριο για την υγεία των κατοίκων σε κάθε ακριτικό νησί που περνάμε.”

 

 

Ο κος Δήμτσας επεσήμανε ότι: “Σύμφωνα με τις εντολές του Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερωνύμου υιοθετούμε τις προσδοκίες όσων συνανθρώπων μας έχουν ανάγκη και εγγυόμαστε την ενίσχυση των αναγκών τους σε θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ μας δεν έχει όρια, δεν έχει σύνορα, έχει όμως συνέχεια, συνέπεια και επίγνωση της ευθύνης της. Έχουμε βαθιά πεποίθηση πως όταν υπάρχει θέληση και συναισθήματα αλληλεγγύης, όταν αγαπάμε κάτι πραγματικά, ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια και οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται πιο σταθερές και ειλικρινείς. Με την ίδρυση του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Μεγίστης, δεσμευόμαστε να συνυπάρξουμε στις δυσκολίες τους  και να προσφέρουμε υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τη ζωή τους για να στηρίξουμε τον καθημερινό τους αγώνα. Αποστολή μας είναι να σταθούμε σε κάθε ακριτική γωνιά που βιώνει την αβεβαιότητα και το ανασφαλές αύριο και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε”

 

Αισιόδοξος και σίγουρος ότι το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα δώσει μεγάλη ανάσα ανακούφισης στους κατοίκους του Καστελόριζου,  ο Δήμαρχος Μεγίστης, κος Παύλος Πανηγύρης δήλωσε: “Ο φόβος τί θα απογίνουμε αν αρρωστήσουμε, μας κάνει συχνά να αναρωτιόμαστε αν πρέπει να πάρουμε τις οικογένειες μας και να φύγουμε. Ο Δήμος Μεγίστης, με την ίδρυση του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής,  ξεκινάει με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μια καινοτόμο προσπάθεια για να δώσει στους κατοίκους του Καστελόριζου μια ανάσα ζωής και ασφάλειας στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.”

 

Για την ίδρυση του  Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής υπέγραψαν χθες 17/8/2012 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σύμφωνο Συνεργασίας ο Δήμος Μεγίστης με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο οποίο ορίζονται οι δράσεις που θα υλοποιηθούν για τη στήριξη των κατοίκων στο Καστελλόριζο και την υιοθεσία των υγειονομικών τους προβλημάτων.

 

Τον αγιασμό για την εγκαινίαση του Παραρτήματος Μεγίστης  του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής  τέλεσαν ο Συντ/ρχης Πάτερ Νικήτας Βελεγράκης, δ/τής Στρατιωτικών Ιερέων του Γεν Επιτελείου Στρατού και ο εφημέριος του Καστελόριζου Πάτερ Γεώργιος, παρουσία του Δημάρχου Μεγίστης κου Παύλου Πανηγύρη, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Γιώργου Πατούλη και του Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κου Αχιλλέα Ρέντη.

 

 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζηδιάκος Φώτης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου κα Μικα Ιατρίδη, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μεγίστης κος Γιώργος Αχλαδιώτης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Μεγίστης, κο Στράτος Αμύγδαλος, ο Στρατηγός κος Δεβετζής Νικόλαος (δ/ντης 95 ΑΔΤΕ), ο διοικητής του ΔΑΝ Μεγίστης Ταγ/χης κος Τριανταφύλλου Λάμπρος, , ο Διοικητής του ΑΤ Μεγίστης κος Παναγιωτόπουλος Νίκος, ο Λιμενοσταθμάρχης Μεγίστης κος Εκταρίδης Δημήτρης  και πολλοί Καστελοριζιοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *