ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Ανακοίνωση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μετά από 4 μήνες που βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις καταφέραμε και κερδίσαμε την πρώτη μάχη μια και είμαστε στην αρχή του πολέμου. Την εγγραφή του κονδυλίου για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές, χωρίς υπογραφές και χωρίς κάθε άλλου είδους εκβιασμό.

Να θυμίσουμε ότι:

· ο αγώνας μας ξεκίνησε από το Μάρτιο με επίσχεση εργασίας και κλείσιμο των ταμείων

· από το Μάρτη βρισκόμαστε σε συνεχείς συνελεύσεις για να καθορίζουμε τη στάση μας, ακόμα και όταν προεκλογικά κάποιοι, εντός και εκτός νοσοκομείου καλούσαν να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις και να περιμένουμε τη νέα κυβέρνηση, που δήθεν θα έδινε λύση στα προβλήματα της Υγείας

· οι κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν με τη έναρξη της επίσχεσης εργασίας των ειδικευομένων ιατρών στις 16/7 και την αποχή από το πρωινό ωράριο και τις εφημερίες. Η ΕΝΙΝΣ στήριξε την απόφαση των ειδικευομένων από την πρώτη στιγμή και άρπαξε την ευκαιρία να ανοίξει το ζήτημα της Υγείας στο Ν. Σερρών και την υποβάθμιση της.

· στις 23/7 η παραίτηση των παθολόγων μας έδωσε ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα να οξύνουμε την αντιπαράθεση και ανέδειξε την επισφαλή λειτουργία του νοσοκομείου Σερρών

· στις 25/7 ξεκινάνε και οι ειδικοί ιατροί επίσχεση εργασίας και αποφασίζουμε να έρθουμε σε επαφή για το θέμα της Υγείας με φορείς της πόλης.

· 6-7/8 προχωρήσαμε σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία, γεγονός πρωτόγνωρο για το νοσοκομείο και την εποχή που πραγματοποιήθηκε.

Θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής

·         οι αγώνες μας είχαν ένα πρώτο αποτέλεσμα και αυτό είναι συνέπεια του σταθερού, αταλάντευτου αγώνα μεγάλου αριθμού των νοσοκομειακών ιατρών (με πρωταγωνιστική και πρωτοπόρα τη συμμετοχή των ειδικευομένων ιατρών) . Συσπειρωμένοι στην ΕΝΙΝΣ κλιμακώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα τον αγώνα μας και είχαμε ξεκάθαρους στόχους. Ζητάμε το αυτονόητο: α) να πληρωνόμαστε αυτό που δουλεύουμε στο σύνολό του και β) να λειτουργεί το νοσοκομείο με ασφάλεια παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Οι ιατροί πήγαμε κόντρα σε όλους αυτούς που:

·         εντός και εκτός νοσοκομείου προσπάθησαν να μας «νουθετήσουν» να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις και να δείξουμε «καλή» θέληση.

·         έβαζαν τη λογική του «τίποτα δε γίνεται» και να σκύψουμε το κεφάλι

·         έβαζαν εκβιαστικά το δίλημμα της μερικής πληρωμής των δεδουλευμένων

·         μας εκβίαζαν κάθε εβδομάδα ότι θα χαθούν τα χρήματα

·         χαρακτήριζαν το ΔΣ της ΕΝΙΝΣ ψεύτες, συκοφάντες και δολιοπλόκους

·         προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν οδηγώντας την αντιπαράθεση σε κόντρα ειδικοτήτων και ποιος ιατρός είναι περισσότερο «χρήσιμος».

·         απομόνωναν το πρόβλημα στον «κακό» διοικητή, χωρίς να παραγνωρίζουμε τη δική του ευθύνη

Πήγαμε κόντρα στη λογική της ΟΕΝΓΕ ότι δεν μπορεί να οργανωθεί μέσα στο καλοκαίρι κοινός αγώνας των ιατρών όλης της χώρας για να αντισταθούμε στις αλλαγές εφημεριών, στις συγχωνεύσεις, στην αποπληρωμή δεδουλευμένων. Παραπέμπουν τον όποιο αγώνα για το Σεπτέμβριο. Μόνοι μας οργανώσαμε και κλιμακώσαμε τον αγώνα μας καταφέρνοντας α) να είμαστε το μόνο νοσοκομείο στη χώρα που θα πληρωθεί το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών και β) να έχουμε σε σημαντικό βαθμό ανοίξει το θέμα της Υγείας, με τις αλλαγές στις εφημερίες του νοσοκομείου, στο λαό των Σερρών, αλλά και γενικά στον ελληνικό λαό.

Τέλος, σε όλους αυτούς που προσπαθούν να αποσπάσουν οφέλη από τον αγώνα των ιατρών στις Σέρρες είτε βρίσκονται εντός, είτε βρίσκονται εκτός του νοσοκομείου απαντάμε: εκεί που δεν πότισες μην έρχεσαι να θερίσεις.

Η νίκη είναι νίκη των εργαζόμενων γιατρών που δεν έσκυψαν το κεφάλι και μετά από ατελείωτες ώρες εργασίας και νιώθοντας την απαξίωση στο πετσί τους, βρήκαν τη δύναμη να αγωνιστούν.

Σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας και να αντιληφθείτε τη δύναμη των αγώνων όταν έχουν συσπείρωση, σταθερό στόχο και οργάνωση

Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη που είναι η σύγκρουση με την πολιτική που οδηγεί στις αλλαγές εφημεριών στο νοσοκομείο και στις συγχωνεύσεις. Σε αυτό τον αγώνα χρειάζεται η συσπείρωση όλων.

Καλούμε τους συναδέλφους που δεν είναι μέλη της ΕΝΙΝΣ να εγγραφούν και να συσπειρωθούν στην Ένωση.

Όλοι μαζί θα πρέπει να συνεχίσουμε να ανοίγουμε το θέμα της Υγείας στο λαό των Σερρών και να διεκδικήσουμε:

· να μην υποβαθμιστούν άλλο οι υπηρεσίες υγείας στο Ν. Σερρών

· ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης

· δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό

· Καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων

Για το ΔΣ της ΕΝΙΝΣ

Ο πρόεδρος ο γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *