Ο ΙΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 23/8/2012 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 1/9/2012

ΘΕΩΡΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κου ΜΑΡΙΟΥ ΣΑΛΜΑ

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί θετικό και αξιόπιστο βήμα την αποπληρωμή  από τον ΕΟΠΥΥ των ιατρικών επισκέψεων μέχρι Μάιο, τη μερική πληρωμή κλινικών πράξεων μέχρι Απρίλιο και την μερική πληρωμή εργαστηριακών Απριλίου, όπως είχε υποσχεθεί ο Αναπληρωτής Υπουργός κος Μάριος Σαλμάς στην συνάντηση του με το ΔΣ του ΙΣΑ. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης και μέλη του ΔΣ είχαν τότε καταθέσει στον Αν. Υπουργό τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, που χρήζουν άμεση επίλυση χωρίς χρονικές μεταθέσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική κατάρρευση του Συστήματος Υγείας.

Είναι σίγουρο ότι η χρηματοροή είναι αναγκαία προϋπόθεση, ώστε να μπορέσει ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργήσει καθώς επίσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση αποπληρωμή των 570.000.000 ΕΥΡΩ των παλαιοτέρων οφειλών του 2010 και 2011 των συμβεβλημένων ιατρών με ασφαλιστικά ταμεία που έχουν πλέον ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ , ΟΑΕΕ, ΝΑΤ , ΤΥΔΚΥ κλπ) .

Ο ΙΣΑ θα διεκδικήσει για του ιατρούς μέλη του έως τελευταίο ΕΥΡΩ  τα δεδουλευμένα τους και θα συνεδριάσει στις 23/8/2012 για να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες και ενδεχόμενες κινητοποιήσεις από 1/9/2012, εάν δεν υπάρξει έως τότε σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των παλαιοτέρων χρωστούμενων και την διαδικασία αποπληρωμής κάθε μήνα λειτουργίας των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                 ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *