Παρίσταναν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

«Μαϊμού» – Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που εξαπατούν πολίτες και τους αποσπούν χρηματικά ποσά που προορίζονται δήθεν για τους σκοπούς της ομώνυμης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης καταγγέλλει η ΜΚΟ «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Σύμφωνα με τα περιστατικά που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής στην οργάνωση, οι εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι φορούν κονκάρδα ή ταμπελάκι με το λογότυπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και πωλούν προς 5 ευρώ περιοδικό της οργάνωσης μαζί με έντυπο υλικό άλλων οργανώσεων.

Οι περισσότερες από τις αναφορές περιστατικών που έχουν γίνει αφορούν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση διαβεβαιώνει ότι «ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες ενέργειες», εξηγώντας παράλληλα πως «πάγια τακτική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι να μη διεξάγεται ποτέ έρανος για συλλογή χρημάτων είτε στον δρόμο είτε από πόρτα σε πόρτα.

Οι ομάδες των εκπροσώπων μας που ενημερώνουν για τη δράση μας δεν δέχονται ποτέ χρήματα αλλά δίνουν έντυπα με τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, ώστε η διαδικασία χρηματοδότησης της οργάνωσης να είναι απολύτως διαφανής».

Τέλος, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούν από τους πολίτες που θα δεχτούν τυχόν ανάλογες κρούσεις, να μην προβούν στην αγορά του υλικού και να επικοινωνήσουν άμεσα με το γραφείο στα παρακάτω στοιχεία: Γιατροί Χωρίς Σύνορα – Ελληνικό Τμήμα, Ξενίας 15, 115 27 Αθήνα, τηλ.: 210 5200500, Fax.: 210 5200503 e-mail: info@msf.gr

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

http://www.zougla.gr/greece/article/paristanan-tous-giatrous-xoris-sinora

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *