ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ (ΕΙΝΑ) Πογκρόμ πειθαρχικών διώξεων εναντίον γιατρών

Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γ. Ν. Πατρών ‘’ο Αγιος Ανδρέας’’ διαμαρτύρεται για το ‘’πογκρόμ’’ πειθαρχικών διώξεων που έχει εξαπολύσει ο διοικητής του Νοσοκομείου και το Δ.Σ. σε βάρος γιατρών του Νοσοκομείου.

Σε μία εποχή που το νοσοκομειακό δημόσιο σύστημα υγείας, οι εργαζόμενοι σε αυτό αλλά και οι ασθενείς, μαστίζονται οικονομικά και λειτουργικά, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου με πρόταση του κ. Ιάσωνα Φωτήλα, διορισμένου μέλους του από την προηγούμενη κυβέρνηση, κατά πλειοψηφία αποφασίζει και σέρνει σε πειθαρχικές διαδικασίες δημόσιους λειτουργούς όπως είναι οι γιατροί, χρησιμοποιώντας προς τούτο ευτελείς προσχηματικές διαδικασίες με βάση των κώδικα δημοσίων υπαλλήλων.

Η διαδικασία ΕΔΕ που κινήθηκε σε βάρος του ιατρού, καρδιολόγου κ. Δημόπουλου είναι εντελώς αδικαιόλογητη όταν μάλιστα η προκαταρτική εξέταση δεν του αποδίδει καμμία ευθύνη για την ταλαιπωρία που υπέστη ασθενής, παραμένουσα στον διάδρομο του 409 νοσοκομείου για πάνω από 5 ώρες από την στιγμή που οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου αλλά και το ΕΚΑΒ φέρνουν ακέραια την ευθύνη για αυτή την κατάσταση.

Εξίσου αδικαιόλογητη κρίνουμε και την διαδικασία ΕΔΕ που κινήθηκε σε βάρος του ιατρού, καρδιολόγου κ. Ανδρέα Μαζαράκη, μέλους του Δ.Σ. της ΕΙΝΑ και γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, για δηλώσεις του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό που αφορούσαν τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κοσμόπουλο, δηλώσεις που τεχνηέντως κρίθηκαν ‘’προσβλητικές’’. Ειδικά γι αυτό το θέμα η απόφαση του Δ.Σ. κρίνεται παράνομη, αφού το Δ.Σ. δεν είχε νόμιμη σύνθεση, λόγω συμμετοχής του αναπληρωματικού μέλους κ. Αγγέλας Τριανταφύλλου σε θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για το οποίο προβλέπεται συμμετοχή των τακτικών μελών, αλλά τίθεται και θέμα ηθικής τάξης λόγω συμμετοχής στην ψηφοφορία του Διοικητή κ. Δημήτρη Κοσμόπουλου από τη στιγμή που οι δηλώσεις του κ. Μαζαράκη τον αφορούσαν.

Τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αφεθεί στην τύχη τους, οι εφημερίες των γιατρών περικόπτονται συνεχώς, οι δεδουλευμένες αποδοχές των γιατρών έχουν ήδη περικοπεί σε ποσοστό μέχρι και 34%, η καθημερινή δουλειά των γιατρών δυσκολεύεται από την καθυστερημένη προμήθεια υλικών, οι προϋπολογισμοί του Νοσοκομείου υφίστανται διαρκώς ‘’κούρεμα’’, τα διαθέσιμα του Νοσοκομείου που υπήρχαν στην τράπεζα της Ελλάδας εκλάπησαν με την διαδικασία του PSI, οι υπηρεσίες δυσλειτουργούν λόγω μείωσης του προσωπικού και απροθυμίας προσλήψεων τουλάχιστο την τελευταία τριετία, τα κτίρια του Νοσοκομείου παραμένουν ημιτελή αλλά και γιαπιά με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί τριχοτομημένο, όντας στη διασπορά τόσο το προσωπικό όσο και οι ασθενείς.

Μέσα σε αυτή την λειτουργική και διοικητική βαβυλωνία, η διοίκηση του Νοσοκομείου ‘’κοιτάζει το δένδρο και χάνει το δάσος’’.

Η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ‘’ο ʼγιος Ανδρέας’’ καλεί τον κ. Διοικητή και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να αναστείλει άμεσα, κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των γιατρών και να μεριμνά άμεσα και αποτελεσματικά ώστε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται, να επιλύονται με την ελάχιστη έως μηδενική επίπτωση τόσο για τους ασθενείς όσο και ιδιαιτέρως για το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΤΡΩΝ Γ. Ν. ΠΑΤΡΩΝ ‘’ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ’’

Π. Γεωργακόπουλος Μ. Μηλιτσοπούλου Γ. ΣΕΡΒΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *